Egyetlen piaci rést sem hagy kitöltetlenül a BMW: ahogy a 6-os szériából, úgy a 4-esből is elkészíti a négyajtós, impozáns kupélimuzin kivitelt. 

A 4-es GranCoupéról már felbukkantak kémfotók, a részletek azonban ott rejtettek maradtak. Ezeken a szabadalmi grafikákon azonban gyanúsan nyúlánk a kocsi: alighanem kis mértékben megnyújtják az autót, hogy nagyobb férőhely jusson a hátul utazóknak.* 
Négyajtós kupé készül a BMW 4-ből 2
A motorkínálat várhatóan megegyezik a kétajtós modellével: a BMW 4-es jelenleg kétféle benzinmotorral (428i, 245 LE; és 435i, 306 LE), valamint egy dízellel (420d, 184 LE) kapható. Ahogy a 6-os GranCoupéból, vélhetően itt is készül majd M-variáns, 431 lóerős, hathengeres motorral és 4,1 másodperces gyorsulással. 
A BMW 4-es GranCoupé várhatóan 2014 márciusában mutatkozik be végleges formájában, forgalmazása egy éven belül elkezdődik.

Nyitóképünkön az Autofans.be szabadalmi grafikák alapján készített fantáziarajza
* UPDATE: A legfrissebb információk szerint mégsem nyújtják meg a 4-es GrandCoupé tengelytávját: a hátsó ajtóknak az elsők kurtításával csinálnak helyet, a B-oszlopot megerősítik. A változtatások mintegy 100 kilóval növelik az autó tömegét. A modell megtartja a keret nélküli oldalablakokat, magassága az eltérő tetőív miatt 7 mm-rel csökken. A csomagtartó kapacitása megegyezik a 3-as szedánéval, de annál értelemszerűen praktikusabb lesz a modell.