A következő generációs Škoda Fabia másfél éven belüli piacra lépése után számíthatunk a jelenleginél nagyobb, elegánsabb Octavia kupé megjelenésére. A csapotthátú négyajtóssal kapcsolatban semmi részletet nem közölt egyelőre a gyár, érkezését azonban megerősítette a márka első számú embere, Winfried Vahland. 

Szerinted jó ötlet egy prémium Škoda modell?
Igen, megérdemli a márka
100% (1)
Nem, arra ott van az Audi és a VW
0% ()
Mindegy, soha nem vennék Škodát
0% ()
Lélekben már a Škoda Rapid kabrióra gyúrok
0% ()
Ezzel a Škoda merőben új piaci szegmensben vetheti meg a lábát. A kupélimuzinok jellemzően feláldozzák a praktikumot a megjelenés oltárán, így az Octavia CC akár kísérletnek is tekinthető: kedvező fogadtatás esetén megnyithatja az utat az életmód-Škodák előtt. 
Ezek egyik képviselőjére már nem kell sokat várnunk: a közelmúltban már beszámoltunk a cseh márka hamarosan színre lépő, nagyobb szabadidőjárművéről
Josef Kaban vezető formatervező szerint ennek arculata ugyanúgy eltér majd a Škoda tömegtermékeitől, mint a Yetié; ugyanakkor nem lesz túlságosan extravagáns, hiszen “magasabb ára miatt várhatóan tovább szolgálja ki tulajdonosait, hosszabban kell, hogy megőrizze vonzerejét.” 
Mielőtt azonban a Škoda bármely életmódautója színre léphetne, jövőre (várhatóan szeptemberben) az új, átlényegült Fabiát köszönthetjük.


Ennek karakterét az S2000 raliautótól kölcsönzött stílusjegyek határozzák meg: szélesebb, alacsonyabb, magával ragadóbb lesz. Ez egybevág a Škoda azon szándékával, hogy a Volkswagen MQB padlólemezére épülő kisautóval egy fiatalabb vásárlókört célozzon meg. Ez nem mellékesen modern online szolgáltatások megjelenését is jelenti a várhatóan négy méter alatt maradó autónál.