Gyermekkorom egyik kedvenc játéka a LEGO volt, és bevallom még most is szívesen rakosgatom a kis kockákat, ha a haverok vagy a család meglep egy-egy dobozzal, nosztalgiázás képpen. Hasonlóan szentimentális lelkülettel lehet megáldva az ausztrál Steve Sammartino, aki egy twitter üzenettel indította el a LEGO-ból készült, életnagyságú hot rod megvalósítást.
Az üzenetben az állt, hogy támogatókat keres a projekt megvalósításához. Nem kellett sokáig várnia, szinte azonnal akadt több jelentkező is, akik közül negyvenen pénzügyileg támogatták az építést. A kivitelezéssel a Romániában élő, 20 éves Raul Oaida “ezermester-zsenit” bízták meg, aki elfogadta a kihívást. 
A képen Raul Oaida és Steve Sammartino

A képen Raul Oaida és Steve Sammartino

A Legó jármű több, mint 500 ezer darab építőelemből készült el, a hajtásról pedig sűrített levegővel működő, apró munkahengerek gondoskodnak, szám szerint 256. Ezzel a megoldással 30-40 km/órás végsebességet tud elérni a különleges hot rod, aminek a kerekein, és néhány teherviselő alkatrészén kívül, mindene játékkockából épült.
Műnyagból készült autó, amit levegő hajt 4
Az ausztrál-román vállalkozás 25 000 dollárjába (5,5 millió forint) került a 40 ausztráliai támogatónak, de a képeket és a videót elnézve, szerintem minden pénzt megért.
Az alábbi videón pedig közelebbről is meg tudjátok vizsgálni, hogy miként is működik a sűrített levegős LEGO motor, ebben az esetben egy műanyag V6-os formájában.
 

Ti elfogadnátok ezt a LEGO autót?
Simán! Nagyon vagány, nem találok szavakat.
1% ()
Ha kaphatna rendszámot, mindenképp.
1% ()
Aranyos, mindig is szerettem legózni.
1% ()
Mekkora hülyeség, inkább adták volna nekem azt a 5,5 millát.
1% ()