Úgy látszik ma sem ártott volna pár szöges abroncs – ahogy hét elején -, ugyanis több helyről jelentették az országban (Mór, Ják, Mosonmagyaróvár és Szeged környékéről), hogy ónos eső esik, ilyenkor pedig a jégpáncélon csak pörög a kerék, és a téli gumi is reménytelenül próbál kapaszkodni a fagyos burkolatba. Ebben a helyzetben bizony jobb ha autóval nem indulunk útnak, de még gyalog is necces, én például olyat zakóztam a garázs előtt, hogy öröm volt nézni.
A lentebb sorakozó videókból pedig kiderül, hogy mit kerüljünk el, vagy közelítsünk meg fokozott óvatossággal, ha az évszak télire fordul. Csúnyán megjárhatjuk, ha nem vagyunk eléggé felkészülve a havas, jeges utakra. 

Kereszteződés

Készüljünk fel, hogy ilyen körülmények között nem tudunk olyan dinamikusan kihajtani a másik útra, a megfelelő tapadás hiányában. Ha pedig túl nagy lendületet veszünk, lehetséges, hogy a szemben lévő oszloppal kerülünk intimebb kapcsolatba a kelleténél.

Ismeretlen helyek

Ha nem ismerjük a hóval borított terepet, inkább menjünk lassabban, hacsak nem szeretnénk a halakkal aludni. 

Árkok

A videón jó mókának tűnik, de ha lehet senki ne próbálja ki! 

Lejtők, emelkedők 

Klasszikus esete annak, hogy a fizika törvényeit – bármilyen hihetetlen is -, senki nem tudja legyőzni, még az összkerék sem.

Kézi erő

Mikor 30-40 kilométer/órával elkezd csúszni az autó, és féktávon belül több másik jármű is van, semmiképp ne ugorjunk ki, hogy megpróbáljuk visszafogni kocsinkat. Könnyen az autó alá kerülhetünk, és a kórházban fogyaszthatjuk el a karácsonyi vacsorát. 

Bónusz pálya 

Azt hiszen, ha ez egy flipper lenne, akkor az autós felkerülne a dicsőségfalra. Elképesztő, hogy mennyire esélytelenek vagyunk ilyen helyzetben.