Több mint nyolcmillió forint értékben vitt játékokat és egyéb adományokat a januári Dakaron induló magyar csapat egy budapesti gyermekkórháznak és két idősotthonnak. A Sandlander Team tagjai egy versenyautóra szerelt, két méter magas puttonnyal és egy kisteherautóval vitték el a meglepetéseket a Madarász utcai gyermekkórház betegeinek, továbbá két fővárosi idősek otthona lakóinak.

Somfai Mátyás, a dakaros csapat quados indulójának gyermekkorában csak egy mandulaműtétje volt, de át tudja érezni azoknak a gyerekeknek a helyzetét, akik a kórházban betegeskednek. Igyekeztek hasznos, képességfejlesztő játékokat összeválogatni, de reményei szerint a gyerekek csak rövid ideig játszanak majd az ajándékokkal, mert hazamehetnek.

Versenyzők a MikulásGyárban

Szombaton Major Benedek kamionversenyző is ott volt a Magyar Vöröskereszt önkéntesei között. A mindössze 17 éves pilóta feladata az adományok átvétele és szétválogatása volt. Dolga bőven akadt, hiszen adományból idén sem volt hiány. Major segítséget is kapott, Kapitány Dóra, Füge Krisztián, Bujdosó Szilvia és Bende Adrienn autóversenyzők is részt vettek a MikulásGyár ajándékcsomagjainak válogatásában és összeállításában.

Sebestyén Sándor tereprali-pilótának két fia van, ezért át tudja élni azoknak a szülőknek a helyzetét, akiknek gyermeke kórházban van. A Sandlander Team egyetlen magyar csapatként vesz részt a dél-amerikai Dakar-ralin, az alakulat a quados Somfai Mátyás mellett a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós autós trióval áll rajthoz január 5-én.