Malcolm Wilsonnak sikerült magához csábítania Robert Kubicát, a lengyel jövőre már egy Ford Fiestával versenyez a rali-világbajnokságon. Az M-Sport csapatfőnöke már tavaly is tesztelhetőséget biztosított a lengyelnek, aki azonban 2013-ra a Citroënnél kötött ki. Idén megnyerte WRC2-es bajnoki címet, bizonyítva zsenialitását. Jövőre e csúcskategóriában, a legjobbak ellen indul.

Robert Kubica marad a raliban 1
Robert Kubica marad a raliban 2

Robert Kubica marad a raliban

Robert Kubica marad a raliban 7
Robert Kubica marad a raliban 8
Robert Kubica marad a raliban 9
Robert Kubica marad a raliban 10
Fotó megosztása:
Robert Kubica marad a raliban 11


A volt Forma-1-es pilóta az év utolsó versenyén már egy DS3 WRC-vel indult, de kétszer is borult a Wales-ralin. Ám ha valaki, akkor Wilson tudja, hogyan lehet egy gyors, de néha hibázó pilótából győztes faragni. Őt a lengyel szponzori pénze mellett a sikerre való éhessége vonzotta.

Tanulnia lesz kitől Kubicának, hiszen két év kitérő után visszatér az M-Sporthoz Mikko Hirvonen. A finn korábban hat évet húzott le (2006-2011) a Ford gyári csapatában, ám amikor az autógyár kiszállt eligazolt a Citroënhez. A francia csapatban viszont a korábbihoz képest gyengén ment, idén elsőszámú pilótaként a vb-címért hajthatott volna, de Hirvonen önmaga árnyéka volt csupán.  Míg a Forddal 14 győzelemig jutott a Citroënnel egyet nyert.

Nyilatkozatában rámutatott, hogy az elmúlt két évben nem érte el azt, amit szeretett volna, most viszont úgy érzi, hogy hazatért. Egy olyan autóval kezdheti újra, amelyet jól ismer.

Nemcsak Kubica tanulhat majd Hirvonentől de Elfyn Evans is. A 24 éves fiatalember 2012-ben megnyerte WRC Academy sorozatot, majd idén a WRC2-ben versenyzett. Az Olasz ralin már vezethetett WRC-t is, amellyel rögtön az abszolút hatodik helyig jutott, nem kérdés a tehetsége. A walesi pilóta Gwyndaf Evans az 1996-os brit bajnok fia. Számára a tanulás lesz az elsődleges 2014-ben.

Hirvonen és Elfyn alkotják a hivatalos M-Sport csapatot, Kubica saját szponzora nyomán a Lotos WRT csapat nevében indul majd.

A 2014-es rali-világbajnokság pilótái:

Volkswagen
Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen

Citroën
Mads Ostberg, Kris Meeke, Khalid Al-Qassimi*

M-Sport Ford
Mikko Hirvonen, Elfyn Evans, Robert Kubica

Hyundai
Thierry Neuville, Dani Sordo*, Juho Hanninen*, Chris Atkinson*

* Egyes futamokon indul