N, mint Namyang: a Hyundai koreai kutató-fejlesztő központjáról nevezték el a márka most bejelentett, új, kifejezetten sportos termékvonalát. 

Részleteket egyelőre nem közölt a cég képviselője, annyit azonban elárultak, hogy a közúti modelleken a most végleges formájában leleplezett Hyundai i20 WRC versenyautón is látható N logó fog visszaköszönni, némileg módosított formában. 
A WRC csapat főnöke, Michel Nandan elmondta, hogy bár a 2014-es szezont a jelenlegi i20-on alapuló versenyautóval (képeinken) kezdik meg, már dolgoznak a 2014 végén megjelenő utódra épülő típuson – vélhetően ennek színre lépésével fog egybeesni az első ‘N’ modell megjelenése. 
Az első ‘N’ típusokat egyébként várhatóan csak kis mértékben tuningolják, helyet hagyva a későbbi fejlesztéseknek. “Tudomásom szerint visszafogott modellel kezd az ‘N’ márka, de a később lehetőségünk nyílhat extrém típusok kifejlesztésére is” – tette hozzá a francia származású ralis szakember. 
Az utcai trendek és a versenyszabályok egybevágása miatt az i20N vélhetően egy 1,6 literes turbómotort kaphat – ilyenje már most is van a konszernnek, a Kia Cee’d GT modellben szolgáló erőforrás 204 lóerőt teljesít. 
Az még nem egyértelmű, hogy limitált példányszámú modelleket fog-e gyártani az N márka.