Az Uniqa Sandlander Team sajtóbeszélgetésén Sebestyén Sándor – az autós trió pilótatagjának ez lesz a harmadik Dakarja, így pontosan tudja, hogy mennyire nehéz verseny vár rájuk – így beszélt: “A legfőbb cél egészségesen hazaérni, az eredmény szempontjából pedig egyáltalán nincs rajtunk nyomás” – mondta a Toyota Land Cruiserrel induló versenyző, akit navigátorként Bognár József kísér el, hozzájuk pedig Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó csatlakozik.

“Ez lesz az első Dakarom, gyakorlatilag a felkészülésem részeként tekintek rá, egyben egy gyermekkori álmom teljesül azzal, hogy részt vehetek a viadalon” – fogalmazott Ungvári. Sebestyén Sándor saját kategóriájában természetesen a lehető legjobb eredményt szeretné elérni, de egyelőre az első szakasszal foglakozik, ugyanis az etapokra napról napra készülnek.

A quadosok mezőnyében induló Somfai Mátyás – aki az első magyar quados lehet, aki célba ér – az év eleje óta készül a Dakarra, az egész esztendőt feláldozta annak érdekében, hogy minél jobban teljesítsen Dél-Amerikában. “Többek között Marokkóban, 60 Celsius-fokos melegben is edzettem, navigációt, motorozástechnikát tanultam, igyekeztük lemodellezni a dakaros szituációkat, emellett itthon több futó és kerékpáros maratoni versenyen is részt vettem” – nyilatkozta Somfai.

A csapat bemutatta Horváth Lajost is, aki már a 2015-ös Dakarra készül, jövőre vele egészül ki a magyar alakulat.

(Forrás: MTI)