Savickas legendának számít a “Világ legerősebb embere”-versenyek történetében. A 191 centiméteres óriás hét különböző bajnokságban tucatnyi aranyérmet szerzett, a hivatalos világbajnokságot öt ízben nyerte meg. 


A világcsúcs-kísérletet a 170 kilós versenysúlyú Savickas hazájában, Litvániában rendezték meg, a rekordhoz szükséges “súlyokat”, azaz az autókat a Nissan helyi importőre biztosította. Összesen 12 941 kilogrammot nyomott a tizenkét egymás mögé kötött autó.
Savickas magabiztosan fogta be magát a hosszú szerelvény elé, és saját elmondása szerint miután megtalálta az ütemet, már minden ment, mint a karikacsapás. Apró lépésekkel 32,9 másodperc alatt megtette az előírt ötméteres távot, és ezzel sikeresen bekerült a Guinness rekordok könyvébe.
Nem volt ismeretlen egyébként a versenyszám Savickas számára, hiszen tavaly november végén húsz darab autót húzott el. A 27,5 tonnás szerelvényt egy speciális, fekvő sínbe kapaszkodva mozdította meg, vélhetően ezért nem azt, hanem a mostani kísérletet tekintették világcsúcsnak a Guinness emberei.
Te hány autót tudnál elhúzni?
Egyet, de valami nagyobb félét
1% ()
Felmentésem volt tornából
1% ()
Villamosnál nem adom alább
1% ()
Ezt az egészet nem hiszem el, ilyen nincs
1% ()