Köztudott, hogy a különleges autókat gyártó cégek nem szeretik nagy dobra verni, hogy pontosan mennyibe is kerülnek az általuk kínált modellek, hiszen a vásárlóközönségüknek nem az ár a legfontosabb tényező, mikor autót választanak. Ahogy egy mondás is tartja: ha megkérdezi, hogy mennyibe kerül, akkor nem engedheti meg magának. Ebbe a kategóriába tartozik például a Pagani, a McLaren, vagy a Bugatti, és természetesen a Koenigsegg is. 
Azért végül mindig “kiszivárognak” az infók, és a hétköznapi ember is elgondolkozhat rajta, hogy hány száz évig kellene spórolni ahhoz, ha meg szeretnénk vásárolni mondjuk a svéd gyártó egyik példányát. Amit most már könnyedén kiszámolhat bárki, hiszen nyilvánosságra került a Koenigsegg Agera teljes árlistája, legalábbis az amerikai piacra szánt változat. Mindenesetre ebből azért már lehet kalkulálni. 
A 927 lóerős Agera alapára 1,33 millió dollár (297 millió forint), de van ugyebár az 1016 lóerős Agera S, ami 1,46 millióról (327 millió forint) indul, és a csúcsverzió Agera R-ért 1,52 millió dollárt (340 millió forint) kellene kicsengetnünk, csak tudjuk kordában tartani az 1124 lóerőt. Mindegyik változatban 5,0 literes, V8-as turbómotor van.
Méregdrága extrákból sincs hiány, nézzük meg ezeket forintosítva. Például a matt festésért 2,7 millió magyar kreditet kellene letennünk az asztalra, a Forma-1-es stílusú hátsó szárnyért 5,1 milliót, a szuperkönnyű “Aircore” felnik ára közel 10 millió forint, és a teljesen karbonból készült karosszériáért – amit csak az “S” és az “R” változatokhoz kérhetünk – 20 milliót kell elővarázsolnunk. Ugyanez a Pagani Huayra extrái között 112 500 eurós (34 millió forint) árcédulával szerepel.
Indul a síszezon. Ha a kedves vevő úgy akarja, akkor az Agerával is nekivághat a hegynek. Hiszen kérhet a Thule által tervezett tetőbokszot. Potom 5,6 millió forintba kerül, de saját gyártású szénszálas sílécek is járnak hozzá.


Ezek után valaki ki meri számolni, hogy hány évig kellene megfeszülve dolgozni ahhoz, hogy megvehesse mondjuk az alap Koenigsegg Agerát?

Csillagfényes tetőkárpit 2,6 milliórért? További méregdrága autóextrákért kattintson erre a linkre!

Ha tehetnéd melyiket választanád?

 • Koenigsegg Agera
  28% (1771)
 • Bugatti Veyron
  26% (1615)
 • Pagani Huayra
  14% (900)
 • McLaren P1
  13% (811)
 • Egyéb...
  19% (1152)