Mint arról nemrég beszámoltunk, a Halálos iramban széria főhőseként világhírűvé vált Paul Walker ma hajnalban egy barátjával együtt halálos autóbalesetet szenvedett. Negyven éves volt.

A piros Porsche a rendőrségi jelentés szerint magyar idő szerint vasárnap hajnali fél egykor egy kanyarban kisodródott, egy villanypóznának, majd egy fának csapódott, és kigyulladt. Mindketten azonnal életüket vesztették. Walker utas volt a kocsiban.

Egy az eset után érkező autós telefonjával videóra vette a még lángoló autót.


Walker és barátja egy Porsche Carrera GT-ben ült. A modellből 2004-2007 között mindössze 1270 darab készült, újkori ára nagyjából 100 millió forint volt.

A középmotoros szupersportkocsit 5,7 literes V10-es motor mozgatja. Nem is akárhogyan! A 612 lóerő teljesítményű, illetve 590 Nm nyomatékú motorral nulláról százra 3,9, kétszázra 9,9 másodperc alatt gyorsul az autó. Végsebessége eléri a 330 km/órát.

Videón Paul Walker balesete 2 A szénszálerősítésű karosszériaszerkezettel, kivehető targatetővel épült kocsi komoly vezetési képességeket kíván, hiszen az egyetlen vezetőzabolázó eszköz a korlátozott hatású kipörgésgátló, amely a motorvezérlésbe avatkozik be.

Videón Paul Walker balesete 3
Fotók a baleset helyszínéről: ITT!