Egy 2013-as statisztikából kiderül: a magyar emberek 10 százaléka nem, de 67 százaléka mobilozik vezetés közben. Angliában pedig kampányt indítanak azért, hogy vezetés közben headsettel, kihangosítóval se lehessen telefonálni. Azt állítják, ez is elveszi a figyelmet, mert normál körülmények között az ember egy időben csak egy dologra tud figyelni. 

De van egy dolog, ami még a telefonálásnál is veszélyesebb vezetés közben, ez pedig az SMS-ezés. A brit Road Safety Authority (Közlekedésbiztonsági Hatóság) úgy tűnik nagyon szeretné a fiatalok figyelmét felkelteni erre a problémára, így az egyik biztosítótársasággal karöltve meghirdettek egy pályázatot, aminek a része egy rövid film is, amiben a főhős autókat és épületeket robbant fel. 
Szerencsére csak a GTA 5 videojátékra hasonlító virtuális világban játszódnak a képkockák, aminek a végén csúnya balesetet szenved a Camarós kézbesítő, mert elkezdett a mobiljával babrálni. Sajnos ez a valóságban is simán megtörténhet, hiszen az SMS még a telefonálásnál is veszélyesebb, mert a szemünket is levesszük az útról míg elolvassuk, vagy megírjuk. 
Mi is arra kérünk titeket, hogy vezetés közben hanyagoljátok a telefonálást, a szöveges üzenteket meg pláne, persze a videóban látott lövöldözést, és őrült ámokfutást se próbáljátok ki.
Előfordult már, hogy SMS-eztél vezetés közben?
Nem, még soha!
67% (2)
Néha előfordul.
33% (1)
Rendszeresen.
0% ()