Miután délelőtt bemutattuk a Mitsubishi konnektoros hibrid hajtáslánccal szerelt életmódautóját, most itt az ideje, hogy ránézzünk a hasonló motorral, de hagyományos hibrid konfigurációban kínált, tágas utazógépre. 

Formavilágát tekintve az XR leegyszerűsített változatának tűnik az AR – ugyanúgy tagolják karosszériáját a ferdén meghúzott törésvonalak, de a játékosság helyett a célszerűség dominál a szögletes test kialakításában. Az autó stílusát és funkcióját egyaránt meghatározzák a sarkakba kitolt kerekek: így nincs túlnyúlás, tehát sem jelentős méretű motor, sem terebélyes csomag nem fér az autóba. 
Egyterű, sok jó embernek 1
Utóbbival lehetnek gondok (bár a hátsó üléssort elcsomagolva végső soron megpakolható a kocsi), előbbire viszont frappáns megoldást talált ki a Mitsubishi: a 100 lóerős, 1,1 literes, háromhengeres turbómotor kellő dinamikával mozgatja a minden lehetséges ponton könnyített, bár konkrét tömegadatait tekintve titokzatoskodó járművet. 
Az AR hibrid rendszere jóval egyszerűbb, mint az XR-é: generátorként és indítómotorként szolgál, no meg elinduláskor besegít a gyorsításba a villanymotor. A japán norma szerinti átlagfogyasztást így is négy liter köré teszi a Mitsubishi. 
Egyterű, sok jó embernek 2
Egyterű, sok jó embernek 3

Egyterű, sok jó embernek

Egyterű, sok jó embernek

Egyterű, sok jó embernek 11
Egyterű, sok jó embernek 12
Egyterű, sok jó embernek 13
Egyterű, sok jó embernek 14
Egyterű, sok jó embernek 15
Egyterű, sok jó embernek 16
Egyterű, sok jó embernek 17
Fotó megosztása:
Egyterű, sok jó embernek 18
A modell utasszórakoztató megoldásai között a hatalmas üvegtető, valamint a falból kihajtható, középkonzolként tologatható érintőképernyős kommunikációs felületek követelnek figyelmet. Maga a vezetői környezet ugyanazt a szélvédő tövébe, illetve a kormány mögé rendezett, kettős koncepciót követi, mint az XR. 
Az AR, akárcsak vagányabb rokona, az e-Assist aktív biztonsági csomag demonstrátoraként is szolgá. A rendszer ráfutásgátló robotféket, holttérfigyelő kamerát, önműködő vakításgátló funkcióval felvértezett távfényt, a jármű akaratlan elindulását letiltó berendezést, sávelhagyó, valamint távolságtartó funkciókat tömörít magában.
Egyterű, sok jó embernek 19