Tizenhat év: egy ember életében épp csak a felnőtt lét kezdete, egy kutyáéban matuzsálemi távlat, egy autóéban meg valahol a kettő között. A szolnoki Junior Kisállat Rezervátum dobozos Ford Transitja számára a halálközeli élmény pillanata volt ez: bár műszakilag felkészült gazdái másfél évtizeden át gondozták, eljött az az idő, amikor professzionális segítség nélkül nem maradt esélye az életre. 


Egy erről lamentáló blogbejegyzés nyomán társadalmi összefogás indult útnak, amolyan mindenki-hozza-amit-tud jelleggel. A hír eljutott a helyi Ford Hovány márkakereskedéshez is, ahol úgy döntöttek, ők is bele tudnak rakni valamit a projektbe: célszerszámokat, szakértelmet, munkaórát, szervizt. 
Már csak az alkatrészek árát kellett volna kifizetni, azt viszont a jótékony célú kezdeményezéseket amúgy is kedvelő Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. állta. 
A piaci áron több százezer forint értéket képviselő beavatkozás sikeres volt (nem kis részben az üzemben tartó eddigi gondosságának köszönhetően), így az öreg Transit 300 ezer kilométerrel a háta mögött újult erővel folytathatja életmentő munkáját.