Tizenhat év: egy ember életében épp csak a felnőtt lét kezdete, egy kutyáéban matuzsálemi távlat, egy autóéban meg valahol a kettő között. A szolnoki Junior Kisállat Rezervátum dobozos Ford Transitja számára a halálközeli élmény pillanata volt ez: bár műszakilag felkészült gazdái másfél évtizeden át gondozták, eljött az az idő, amikor professzionális segítség nélkül nem maradt esélye az életre. 

Állatmentőkön segített a Ford 1
Állatmentőkön segített a Ford 2

Állatmentőkön segített a Ford

Állatmentőkön segített a Ford

Állatmentőkön segített a Ford 5
Állatmentőkön segített a Ford 6
Fotó megosztása:
Állatmentőkön segített a Ford 7


Egy erről lamentáló blogbejegyzés nyomán társadalmi összefogás indult útnak, amolyan mindenki-hozza-amit-tud jelleggel. A hír eljutott a helyi Ford Hovány márkakereskedéshez is, ahol úgy döntöttek, ők is bele tudnak rakni valamit a projektbe: célszerszámokat, szakértelmet, munkaórát, szervizt. 
Már csak az alkatrészek árát kellett volna kifizetni, azt viszont a jótékony célú kezdeményezéseket amúgy is kedvelő Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. állta. 
A piaci áron több százezer forint értéket képviselő beavatkozás sikeres volt (nem kis részben az üzemben tartó eddigi gondosságának köszönhetően), így az öreg Transit 300 ezer kilométerrel a háta mögött újult erővel folytathatja életmentő munkáját.