A legenda szerint a 12 állatövi jegy úgy keletkezett a kínai horoszkópban, hogy Buddha magához hívta a Földön élő állatokat. Hívására tizenketten jelentek meg, és az évek az állatok érkezési sorrendjében kapták meg nevüket. Azóta is ez a tucatnyi állat – nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya, disznó, patkány, bivaly, tigris – váltakozik évről évre.
A következő ciklus 2014. január 31-étől, 2015. február 18-áig fog tartani, a ló jegyében. 
Állati köntösbe bújtatott autók 1
Állati köntösbe bújtatott autók 2

Állati köntösbe bújtatott autók

Állati köntösbe bújtatott autók

Állati köntösbe bújtatott autók 17
Állati köntösbe bújtatott autók 18
Állati köntösbe bújtatott autók 19
Állati köntösbe bújtatott autók 20
Állati köntösbe bújtatott autók 21
Állati köntösbe bújtatott autók 22
Állati köntösbe bújtatott autók 23
Állati köntösbe bújtatott autók 24
Állati köntösbe bújtatott autók 25
Állati köntösbe bújtatott autók 26
Állati köntösbe bújtatott autók 27
Állati köntösbe bújtatott autók 28
Állati köntösbe bújtatott autók 29
Állati köntösbe bújtatott autók 30
Fotó megosztása:
Állati köntösbe bújtatott autók 31
Kevés köze van az autóiparnak az asztrológiához, de azért akadnak kivételek. Ilyen például a tigris évében készített narancssárga BMW M3-as modell, amiből összesen 250 darab gurult le a gyártószalagról, vagy a Dragon88 csomaggal ellátott Aston Martinok, amiket a 2012-es sárkány évének tiszteletére gyártottak Kínában. Ez a speciális csomag a DBS, Virage és V8 Vantage modellekhez volt rendelhető. 
Állati köntösbe bújtatott autók 32
Állati köntösbe bújtatott autók 33
Állati köntösbe bújtatott autók 34
Állati köntösbe bújtatott autók 35
De megemlíthetjük még ezen a vonalon a Ferrari 458 Italia Dragon Editiont, vagy a Rolls-Royce Phantom sárkány éve különleges változatot, amit a modell alapárának számító 380 ezer (84 millió forint) helyett 1,2 millió dollárért, átszámolva 265 millió forintért kínáltak.
Állati köntösbe bújtatott autók 36
Állati köntösbe bújtatott autók 37
Állati köntösbe bújtatott autók 38
Ahogy már a cikk elején is említettem, a 2014-es esztendő a ló éve lesz, amire a Rolls-Royce már elő is rukkolt Ghost modelljük Majestic Horse (fenséges ló) változatával. 
Állati köntösbe bújtatott autók 39
Pontosan még nem lehet tudni, hány darabot készítenek a limitált szériából, de az első példányokat 2014 közepén kezdi el piacra dobni a goodwoodi székhelyű brit gyártó. A különleges autó kívül-belül magán fogja hordozni a fenséges ló jegyeit, hogy kétséget kizáróan meg lehessen különböztetni a “hétköznapi” változattól. Azonban az eredeti motorizáltsághoz nem nyúlnak, marad a 6,6 literes, dupla feltöltős V12-es motor, 563 lóerejével együtt.
Állati köntösbe bújtatott autók 40
A csomag magában foglalja a fejtámlákba és a hátsó üléspárnákba varrt ágaskodó lovakat, valamint ugyanezt a logót az oldalán futó két vörös árnyaltú csíkban, és egyet a fa műszerfal-betéten is. Ahogy magát a járművet, úgy ezeket a motívumokat is kézzel hímezték, festették az autóra. 
Állati köntösbe bújtatott autók 41
Az pontos árát egyelőre nem árulták el, de ha a sárkányos verziót vesszük alapul, vélhetően igen borsos árcédula kerülhet az egyedi, kínai szellemlovasra.
Az eredeti Rolls-Royce Ghost pedig eképpen néz ki, csak emlékeztetőül.
Állati köntösbe bújtatott autók 42
Állati köntösbe bújtatott autók 43