5149 ennyi új kocsi kelt el októberben idehaza. Ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly októberi számoknál 26 százalékkal magasabb. Az első tíz hónap összesítése az előző év azonos időszakához képest 6 százalékos növekedést mutat – derül ki a JATO Dynamics adataiból. 

A piackutató szerint októberben a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, 653-as darabszámmal. A 2013-as év első tíz hónapját is a Ford nyerte 6136 darabos forgalomba-helyezéssel, amellyel a hazai piac 11 százalékát sikerült lefednie a márkának.

Októberben is a Škoda Octavia volt a legnépszerűbb modell 277 darabos eladással, az éves ranglistát szintén az Octavia vezeti 2596 darabbal. A új SX4 S-Cross szeptembeti bemutatása után látványosan beindultak az SX4-eladások, az októberi havi listán a második helyre került a modell (243 darab), megelőzve a Volkswagen Golfot (207 db) is.

Úgy tűnik megalapozottak a Suzuki tervei. Mint Hársfalvi János, a Magyar Suzuki Zrt. marketing managere a Vezess.hu-nak elárulta, idén csak az utolsó negyedévben 980 darab új SX4 S-Cross értékesítése a cél, míg 2014-ben 2000-2500 darab. Elsősorban nem magánvásárlókra hajtanak, hanem flotta ügyfeleknél szeretnének nagy sikert elérni.

Az éves eladás tekintetében az SX4 – az előzőt is beleértve – a hatodik helyen áll, a Suzuki Swift mögött. A csúcson az Octaviát az Opel Astra és a Ford Focus követi, az alábbi táblázatból is kiolvasható viszonyok miatt.

A legnépszerűbb gyártók (januártól-október)
A legnépszerűbb gyártók (januártól-október)

Tarol az új Suzuki SX4 a piacon

Tarol az új Suzuki SX4 a piacon

A legnépszerűbb gyártók (januártól-október)
A legnépszerűbb gyártók (október)
A legnépszerűbb autómárkák (január-október)
A legnépszerűbb autómárkák (október)
A legnépszerűbb modellek (január-október)
A legnépszerűbb modellek (október)
Tarol az új Suzuki SX4 a piacon 17
Tarol az új Suzuki SX4 a piacon 18
Fotó megosztása:
Tarol az új Suzuki SX4 a piacon 19
A magyar piac céges és magáneladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az újautó-forgalombahelyezések többsége, 73 százaléka céges, míg a magáneladások a piac 27 százalékát teszik csak ki. Ami a teljes piacot érinti, az év első tíz hónapjában a 46 409 új személyautó mellett 8412 új kis-haszongépjármű is került a magyar utakra. Egyelőre nem látszik, hogy a piac 2008-as összeomlása után megindult volna a kilábalás. Használt autóból viszont rengeteg érkezik az országba.