Még akkor se álljunk meg tilosban, ha egy 63 millás Ferrari FF tulajdonosai vagyunk. Egyrészt ezzel az autóval a bunkóság netovábbja, nem illik a márkához ez a habitus, másrészt pedig könnyen ráfázhatunk, és drasztikusan lecsökkentheti autónk értékét egy figyelmetlen teherautós.
Teherautó tarolta le a Ferrarit 1
Teherautó tarolta le a Ferrarit 2

Teherautó tarolta le a Ferrarit

Teherautó tarolta le a Ferrarit

Teherautó tarolta le a Ferrarit 20
Teherautó tarolta le a Ferrarit 21
Teherautó tarolta le a Ferrarit 22
Teherautó tarolta le a Ferrarit 23
Teherautó tarolta le a Ferrarit 24
Teherautó tarolta le a Ferrarit 25
Teherautó tarolta le a Ferrarit 26
Teherautó tarolta le a Ferrarit 27
Teherautó tarolta le a Ferrarit 28
Teherautó tarolta le a Ferrarit 29
Teherautó tarolta le a Ferrarit 30
Teherautó tarolta le a Ferrarit 31
Teherautó tarolta le a Ferrarit 32
Teherautó tarolta le a Ferrarit 33
Teherautó tarolta le a Ferrarit 34
Teherautó tarolta le a Ferrarit 35
Teherautó tarolta le a Ferrarit 36
Fotó megosztása:
Teherautó tarolta le a Ferrarit 37
A fentebb említett mindkét hibába belecsúszott az amerikai FF-tulajdonos, amikor autóját Manhattan egyik sugárútján szabálytalanul parkolta le. Ezután érkezett az áruszállító, és szépen rátolta a felépítményt a Ferrari orrára. Ha csak a képeket nézed, akkor is szinte hallani lehet az idomok reccsenését. Az eset még hét elején történt New Yorkban.
Teherautó tarolta le a Ferrarit 38
Teherautó tarolta le a Ferrarit 39
Teherautó tarolta le a Ferrarit 40
Teherautó tarolta le a Ferrarit 41
A Baldor Foods Inc. teherautójának sofőrje a járókelőknek azt mondta, hogy semmit nem látott, és nem is számított rá, hogy ott egy autó fog állni. A Ferrari tulajdonosa már csak akkor érkezett vissza autójához, mikor az ételszállító lekászálódott a csúnyán meghágott shooting brake-ről. 
Teherautó tarolta le a Ferrarit 42

Ferrari FF

Az összkerékhajtás hasznos, de súlyos. Főleg akkor, ha az autó orrmotoros, de súlyelosztási okokból a váltó hátul van. Összkerekes autóknál a Transaxle építésmód hátránya, hogy kell még egy kardán, amely a váltótól előreviszi a hajtást az első kerekekhez, például a Nissan GT-R-ben is. (A Porsche a 911-ben megúszta a két kardántengelyt, de a farmotor egy merőben szerencsétlen alapállás, csak a németek még ezt is képesek tökélyre vinni.)

Teherautó tarolta le a Ferrarit 43

Az FF-ben nincs nehéz középső differenciálmű, a főtengely nem a hátul lévő, hétgangos, duplakuplungos váltó közbeiktatásával, hanem direktben hajt egy kétfokozatú váltót az orrban.

Teherautó tarolta le a Ferrarit 44

Az első váltóból a kerekekhez kimenő nyomatékot megszakítják két kuplunggal, így az erőt elölről erőt elvéve-ráadva kompenzálható az alulkormányozottság, még mielőtt a vezető bármit érzékelne mindebből. Nagy sebességnél, amikor amúgy sem pörögnek ki a kerekek, az autó szigorúan hátsókerék-hajtással megy, amit a BMW is alkalmaz az xDrive-os kocsikban, talán 180 km/órától.

Teherautó tarolta le a Ferrarit 45

 

A 6262 köbcentis motor 105 lóerős literenként. Ez jó, bár nem lélegzetelállító, de a Ferrarinak mit kéne még bizonyítani? Ők tudták megelőzni a szívómotoros szériaautók fajlagos teljesítményében hosszú évekig világelső Honda S2000-et (2,0-240 LE), amikor literenként 126,7 lóerőt értek el a 458 Italiával (4,5 liter – 570 LE).

Teherautó tarolta le a Ferrarit 46

Csomagtartója 450 liter, ami egészen 800 literig bővíthető, ha lehajtjuk a hátsó üléseket. Tökéletes családi Ferrari.  – vezess.hu

Teherautó tarolta le a Ferrarit 47 Teherautó tarolta le a Ferrarit 48