A Blikkben egy parkolóőr megerősítette, hogy ilyen módon a parkolás folyamatos rakodásnak minősül, és egyre több autós alkalmazza ezt. Az újság ki is próbálta a módszert a körút közelében, egy forgalmas helyen. A teszt két óráig tartott, nem kaptak büntetést, bár több parkolóőr is elment a kocsi mellett.

Az Emberibb Parkolásért Egyesület főtitkára, Murányi József elmondta, a jogszabály szerint a rakodás nem minősül várakozásnak, így parkolási díjat sem kell fizetni érte. A rakodás addig nem minősül várakozásnak, amíg az folyamatosan tart. A rakodás időtartamáról nem rendelkezik a fővárosi közgyűlés önkormányzati rendelete.

Ha megbüntetik a felnyitott csomagtartóval parkoló autókat és az ügy bíróságra kerül, a parkolási társaság nem tudja bebizonyítani, hogy az adott gépjárművel blicceltek, s nem pedig pakolt a tulajdonos.

A trükköt nem árt óvatosan alkalmazni, mert több karosszériatípusnál a nyitott csomagtartón keresztül bárki könnyedén bejuthat az utastérbe. Egyes szedánok tulajdonosai is veszélyben lehetnek.