Egészen messziről el lehetne kezdeni ezt a történetet, onnan, hogy amikor az ember először épít instrukciók nélkül, vagy hogy amikor Carroll Shelby, de annyira érdekes ez a makett, hogy ne húzzuk az időt holmi sztorizással, vágjunk rögtön a közepébe. 

Nem gyerekjáték: Ford Mustang Legóból 2
A képeken, illetve az alábbi videón látható autó egy Ford Mustang Shelby GT 500 mintájára készült, 60 x 23 x 17 centiméteres, azaz pontosan nyolcad akkora, mint az eredeti. Tömege hozzávetőlegesen 3100 gramm, aminek persze csak egy részét adják a Lego-kockák: öt villanymotor is helyet és feladatot kapott az autóban, amelyek áramforrásukkal együtt jelentős súlytöbbletet eredményeznek. Típusidegen – azaz nem Lego – alkatrész egyébként nincs az autóban, ami akkor igazán megdöbbentő, ha megnézzük, mi mindene üzemel a Shelbynek. 
Az egy dolog, hogy nyílnak az ajtók, de záródnak is, mégpedig maguktól bekattanó zárral, mint a nagyok. Csillapítva emelkedik a magasba a motorházfedél, előrehajthatók az ülések, a futóműgeometria valódi és hiteles (elöl MacPherson, hátul merev tengely), a kerekeket tárcsafékek lassítják, a kormánymű áttételes, a váltó működik, és még egy vadul járó V8-as is került az orrba (ennek dugattyúit persze a kerekeket valódi kardántengelyen és differenciálművön át hajtó villanymotor hozza mozgásba). 
Nem gyerekjáték: Ford Mustang Legóból 3
Még a távirányító is Legoból készült, és bár a 3 km/óra sebesség mellett a vezetékes jelátvitel sem lenne megoldhatatlan, Sheepo mégis csak maradt a rádiókontrollernél. 
A fantasztikus jármű alkotója a kocsiba feccelt munkaórák számáról nem tesz említést, annyit azonban megígért, hogy hamarosan közzéteszi az építési útmutatót – bár az autóban felhasznált egynémely alkatrésztől talán nem csak a hobbisták, de a Lego-szakboltok eladói is zavarba jönnek majd. 
Érdemes egyébként szétnézni az alkotó Youtube-oldalán, bámulatos dolgokat eszkábált már össze…