Két forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi árát a Mol, ugyanakkor a gázolaj literenkénti ára négy forinttal lesz kevesebb. Az árváltozás nyomán a benzin átlagára 400 forintra, a gázolajé 417 forintra csökken.

Hétfőtől olcsóbban tankolunk 1
Hétfőtől olcsóbban tankolunk 2

Hétfőtől olcsóbban tankolunk

Hétfőtől olcsóbban tankolunk

Hétfőtől olcsóbban tankolunk 5
Hétfőtől olcsóbban tankolunk 6
Fotó megosztása:
Hétfőtől olcsóbban tankolunk 7


Legutóbb – a hétfői bejelentést követően – szerdán változott üzemanyagár, akkor emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin árát a Mol, a gázolaj ára nem változott. A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról. Jövő héten azonban több is lehet.

Mivel szerda munkaszüneti nap volt, ezért csütörtökön jelentette be az olajtársaság a mostani árváltozást, és ezért lép életbe péntek helyett hétfőn. Ezzel akár háromszor is változhat a jövő héten az üzemanyagok ára, ha hétfőn, illetve szerdán újabb lépéseket jelent be a társaság. Hivatalosan az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján dönt az árról a cég.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Idén nagyjából egy hónapja voltak a legdrágábbak az üzemanyagok, a benzin 432, a gázolaj 442 forintba került akkor.