Megjelenésekor a boxermotoros GT86 olyan volt, mint egy hűs fuvallat, egy korty forrásvíz a szomjazónak: hitet adott és reményt, hogy a Toyotánál nem felejtették el teljesen a vezetés élvezetét. 

Hamarosan többet is adhat azonban: akár valódi négyszemélyes, családi örömködést. A hátul kényszerűen szűkre szabott kupé után ugyanis immár bizonyosnak tekinthető, hogy záros határidőn belül megérkezik a GT86 limuzin, írja a motoring.com.au. 
A négyajtós minden részletében megegyezik majd a kupéval, egyedül tengelytávja nő meg tíz centiméterrel (2670 cm-re). A hűtőmaszk is megváltozhat, igazodva a Toyota kurrens családi trendjéhez. 
A szedán, amely képünkön a japán Holiday Auto magazin által megálmodott formában kelleti magát, a Toyobaru ( = Toyota + Subaru) kétliteres, 200 lóerős boxermotorja mellett minden bizonnyal hibrid hajtáslánc-variánst is kap. Ennek várhatóan semmi köze nem lesz a Prius-féle hybrid synergy drive-hoz – annál inkább a Yaris-tanulmányon felvezetett, a mozgásienergia-visszanyerés (KERS) elvén működő Hybrid R koncepcióhoz. 
A rendszerteljesítmény elérheti a 272 lóerőt, fajlagosan 10-15 százalékkal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás mellett. 
A GT86 szedán, amelynek még nevét sem tudjuk, várhatóan fél év múlva léphet színre tanulmány formájában, a sorozatgyártású modellt legkésőbb 2016 elejére várjuk. Miután a Toyota befagyasztotta a kabrió GT86 ötletét, duplán fontos a szedán bevezetése, hiszen így a márka tartani tudja magát további ötletéhez, miszerint további variációk bevezetésével teszi még vonzóbbá a modellt. A tervekben elvileg egy shooting brake (kombikupé) verzió is szerepel – na azt nagyon szeretnénk látni!