Minek DVD lejátszót beépíteni egy olyan autóba, amelyben soha nem kell hosszú kirándulások alkalmával szórakoztatnunk úti társainkat – egyrészt, mert nem indulunk hosszú útra, másrészt mert úgyis csak másodmagunk leszünk a kocsiban? 

A válasz: ugyanazért, amiért steppelt szövetbetétekkel díszített dohánybarna bőrüléseket és a külső tükrök színében pompázó, sárga cérnával varrott, bőr műszerfalborítást. 
A dán BoConcept és a Smart kooperációja talán azt a lyukat hivatott betömni, ami az Aston Martin Cgynet után maradt a piacon – igaz, annak töredékébe, 4,2 millió forintnak megfelelő angol fontba kerül. Ez remek ajánlat volna, ha az eredeti koncepció szerint a Brabus kabrió adná az alapját, de nem: a sima 71 lóerős, mikrohibrid benzines modellből építik, kabrióként további félmilliónyi fontot kell leszurkolnunk érte. 
Mikroautó, maxi ízlés 2
Az alapmodellnél 25 százalékkal drágábban kínált dizájn-Smart a BoConcept logójával, fiatalos színbetétekkel, gazdag infotainment felszereltséggel lép színre – Angliában biztosan, talán a balkormányos piacokon is. 
A modell, illetve az általa képviselt dizájn-kiáltvány egyébként akkor ér valamit, ha megvesszük hozzá a is: a Smart-méretű kanapét (2,15 millió Ft), a Smart formájú párnácskát (10 ezer Ft) vagy a Smart műszereit idéző asztali órákat (35 000 Ft). Na azért…