A downsizing, azaz a méret- és költségcsökkentés hulláma a jelek szerint az egzotikus szupersportkocsikat is elérte. A Spyker megfizethetetlen modelljei nem hoztak eleget a konyhára a túléléshez, ezért új taktikát választ Victor Müller és csapata: kisebb motorral, kisebb teljesítményű, olcsóbb modellt fog piacra dobni 

Ez a tavasszal bemutatott B6 Venator, és persze a kisebbet a Spyker sajátos mércéje szerint kell értelmezni. A Lotustól megvásárolt (Toyota-blokkon alapuló) hathengeres, 3,5 literes, kompresszoros motort valamelyest áthangolják, hiszen más kaliberű autóban kell helytállnia, teljesítményét pedig 345-ről nagyjából 375 lóerőre emelik. A kétszemélyes Venator (a latin szó jelentése “vadász”) középmotorjának nyomatéka hatfokozatú automata váltón át jut el a hátsó tengelyre, amelyet az 1,4 tonnás autó tömegének 58 százaléka terhel. 
Menetteljesítményekről egyelőre nem esett szó, sejthető ellenben az ár: a jövő novemberben gyártásba kerülő modell kupé kivitelében 31, Spyderként (képeinken) 33 millió forint körüli összegbe kerülhet. 
Lotus motort kap a Spyker új modellje 3
Nem is rossz ár, ha azt nézzük, hogy egy darabka Lotust is kapunk érte.