Bizarr közjáték akasztotta meg a forgalmat csütörtök este az Oregon állambeli Forest Grove-ban. A 21 ezer lakosú kisváros főutcáján egy teljesen meztelen fiatalember futkározott körbe-körbe, rendre kicselezve az őt üldöző rendőröket, akik sokkolóval próbálták megállítani, sikertelenül. 

A furcsa jelenetet videóra vette a helyi vasárukereskedés egyik eladója, Kylie Williams.
A férfi végül a forgalmat elhagyva egy közeli legelőre futott. Hiba volt: a nyílt terepen másodperceken belül utolérték és letartóztatták a rendőrök. 
A huszonöt éves Sampson Johnsont kábítószer-túladagolás gyanújával orvosi megfigyelés alá helyezték, majd miután kitisztult a tudata, rendzavarás és a rendőrséggel szemben tanúsított ellenállás miatt emeltek vádat ellene. 
Észak-Amerikában különös hagyománya van a közterületen rohangáló meztelen férfiaknak: tavaly nyáron egy arizonai lakos dobta le ruháit a nyílt utcán. Ha csak ennyit tett volna, talán megússza, végtére is aznap több mint 40°C-ot mértek Scottsdale városában.
Csakhogy a 45 éves John Brigham azt követően vetkőzött le és kezdett bizarr táncba egy terepjáró tetején, hogy autójával balesetet szenvedett. Eztán megállított egy autót, kirángatta vezetőjét, majd bepattant és elindult a forgalommal szemben. Néhány száz méteren belül újabb súlyos karambolt okozott, amelyben heten sérültek meg, köztük egy nyolcadik hónapban lévő, várandós asszony is. 
Innen is folytatta volna ámokfutását, ám ekkor már utolérték a rendőrök. 
Brighamet, akinek szervezetében hallucinogén anyagokat mutattak ki, idén nyáron nyolc év börtönre ítélték. A súlyos ítéletben közrejátszott a tény, hogy 2011-ben egyszer már letartóztatták egy hasonló akció miatt. Akkor egy szál törülközőben rohangált, szintén bedrogozva.