Bár csak egyetlen szakasz zajlott le, de máris volt mit ünnepelnie a Volkswagennek a Francia-ralin. A szokásoktól eltérően nem az utolsó, hanem az első gyorsasági volt a plusz pontokért zajló power stage.  

A Citroën versenyzője, Dani Sordo volt a leggyorsabb (+3 pont), megelőzve Thierry Neuville-t (+2 p) és Sebastien Ogier-t (+1 p). Mindez azt jelenti, hogy Ogier megnyerte a 2013-as rali-világbajnokságot, miután a legutóbbi futamot követően csupán egy pontra volt szüksége ehhez.

Üldözője, Thierry Neuville akkor akadályozhatta volna meg, ha megnyeri a power stage-et, majd a futamot és ezt megismétli még a következő két futamon is, miközben Ogier nem szerez pontot. A francia versenyző fantasztikus idényt futott, hiszen az eddig lezajlott tíz futamból hatot megnyert, kettőn pedig második lett.

Ogier a 2013-as rali-világbajnok 1
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 2

Ogier a 2013-as rali-világbajnok

Ogier a 2013-as rali-világbajnok 10
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 11
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 12
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 13
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 14
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 15
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 16
Fotó megosztása:
Ogier a 2013-as rali-világbajnok 17 “Nagyon boldog vagyok” – mondta Ogier. “Bárcsak mindenkit megölelhetnék a világon! Lehetetlen leírni, mit érzek most. Álom, hogy itt, Franciaországban nyerhettem meg a világbajnokságot!”

A versenyző természetesen megköszönte a csapatának, a mérnököknek, a szerelőknek is a segítséget. Ogier a Citroën-csapatnál versenyzett sokáig, ám azt követően, hogy már képes volt felvenni a versenyt Sebastien Loebbel, de mégsem tehette meg 2012-ben, elhagyta a csapatot. A Volkswagenhez került, ahol tavaly végigcsinált egy felkészülési évet, idén pedig a csapat első idényében azonnal a csúcsra ért. Igazi ellenfele nem akadt, hiszen Sebastien Loeb idén csak négy futamon indult, a mostani az utolsó.

A korábbi hármon Loeb kétszer legyőzte Ogier-t, a harmadik esetben fordított volt a helyzet. Az éppen zajló Francia-ralin – Loeb utolsó WRC-s versenyén – újra megmérkőzhetnek.

a videó a hirdetés után indul