Tekerjenek a diákok is! 1
Tekerjenek a diákok is! 2

Tekerjenek a diákok is!

Tekerjenek a diákok is!

Tekerjenek a diákok is! 6
Tekerjenek a diákok is! 7
Tekerjenek a diákok is! 8
Fotó megosztása:
Tekerjenek a diákok is! 9 Több budapesti helyszínen és számos vidéki városban a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei kakaós csigával, szendvicsekkel, gyümölccsel, édességgel és üdítőitalokkal várták a kora reggel két keréken munkába vagy iskolába tartókat. Az eseményhez kapcsolódó budapesti sajtótájékoztatón elindult a Bam! iskolásokat megszólító kampánya is, amelyet először idén hirdettek meg.

A kezdeményezés célja, hogy növekedjen azoknak a gyerekeknek száma, akik reggelente a közlekedés legegészségesebb, leginkább környezetbarát, egyúttal gyakran leggyorsabb formájának számító biciklizést választják. A kampányra eddig mintegy 50 iskola regisztrált, a legtöbb gyereket megmozgató, “legbringásabb” tanintézményt a tervek szerint kerékpártárolóval díjazzák majd.

Cél az is, hogy a szülők nyugodt szívvel engedjék el két keréken gyermekeiket az iskolába, ennek érdekében pedig a kerékpárosklub az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve rövidesen megkezdi Együtt közlekedünk! című kampányát is. A kezdeményezés alapgondolata szerint a mindennapi kerékpározás akkortól válik biztonságossá, ha az utakon különböző járművel közlekedők kölcsönösen megbíznak egymásban. A kampány várhatóan novemberben indul.

A Bam! szeptember 23. óta tartó és október 25-én záruló kampányának keretében eddig több mint hatezren regisztráltak, közülük mintegy 1600 fő először jelentkezett a programra, a résztvevők a mai napig már mintegy félmillió kilométert tettek meg. Magyarországon a népesség 47 százaléka használja kerékpárját közlekedésre vagy túrázására. A kerékpárt közlekedésre használóknak pedig ez vált a fő közlekedési eszközévé: 14 napból átlagosan 9,2 napon kerékpároznak.

(Forrás: MTI)