Hurrikán, zombi-invázió vagy árvíz: nincs olyan természeti vagy társadalmi katasztrófa, ahol ne jönne kapóra egy minden jóval felszerelt, masszív terepképességekkel rendelkező, az elpusztíthatatlanság gondolatával kacérkodó teherautó. Ez a gondolat keltette életre a Chevrolet két tanulmányát, amelyek egymás mellé állítva ugyan egy kaptafára szabottnak tűnnek, mégis tucatnyi apró részlettel igazodnak a kinézett, konkrét célhoz. 

A két autó közül a Silverado Black Ops Concept rugaszkodott el erősebben a valóságtól. 
“Kerekekre emelt túlélőkészlet”-ként emlegeti a sajtóanyag, és van benne valami: fenéklemeze vastagon burkolt, platóján akár fegyverek biztonságos elhelyezésére is alkalmas, zárható páncélszekrény kapott helyet – de mivel manapság a fegyvertartás érzékeny téma Amerikában, inkább napelemes töltőegységet, gázmaszkot, kesztyűket, katonai elsősegélynyújtó csomagot, gyalogsági ásót és kötelet helyeztek el benne. A túlélőkészlet egyébként egy nagy rakás sütit is tartalmaz.
Chuck Norris járgányai 1
Chuck Norris járgányai 2

Chuck Norris járgányai

Chuck Norris járgányai

Chuck Norris járgányai 10
Chuck Norris járgányai 11
Chuck Norris járgányai 12
Chuck Norris járgányai 13
Chuck Norris járgányai 14
Chuck Norris járgányai 15
Chuck Norris járgányai 16
Fotó megosztása:
Chuck Norris járgányai 17
Vannak itt persze valóban értelmes újítások is. A hátfal csillapítva nyílik és záródik, a hátsó lökhárító sarkába vágott fellépők nagyban megkönnyítik a rakodást, a hármas szigetelésű ajtók pedig vizes, ingoványos környezetben jöhetnek jól A képet masszív csörlő, emelt hasmagasság, festett, 18 colos kerekek és a bukókeretbe épített fényhíd teszi teljessé. A szériakínálatból vették át a kamera alapú ráfutásgátló és sávelhagyásra figyelmeztető rendszereket; mint ahogy a 355 lóerőt 5.3 V8 Ecotec motor is hétköznapinak mondható a Silverado kínálatában. 
Nem annyira a kalandkereső fantázia, mint a hatékony és állhatatos segítségnyújtás igénye motiválta a Silverado Volunteer Firefighter Concept létrejöttét. 
Mivel az USA tűzoltóinak 75 százaléka önkéntes, különösen jó ötlet az ő igényeiket kiszolgáló tanulmánnyal előrukkolni. Keresőlámpák, fellépők, 21 colos kerekek és – az igazi nagy tűzoltókocsik előtt tisztelegve – rengeteg króm alkatrész teszi látványossá az autót. A platón vonulóruhákat, fejszét, oxigén- és oltópalackokat helyeztek el, a beltérben tűzvörös öltésekkel varrott fényvisszaverő kárpitanyaggal és még több krómmal találkozunk. 
Chuck Norris járgányai 18
A szériakínálatból tolatókamera és parkolóradar, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint a piaci forgalomban elérhető, szórással felvihető platóbélés került az autóba.
További képek a !