Hurrikán, zombi-invázió vagy árvíz: nincs olyan természeti vagy társadalmi katasztrófa, ahol ne jönne kapóra egy minden jóval felszerelt, masszív terepképességekkel rendelkező, az elpusztíthatatlanság gondolatával kacérkodó teherautó. Ez a gondolat keltette életre a Chevrolet két tanulmányát, amelyek egymás mellé állítva ugyan egy kaptafára szabottnak tűnnek, mégis tucatnyi apró részlettel igazodnak a kinézett, konkrét célhoz. 

A két autó közül a Silverado Black Ops Concept rugaszkodott el erősebben a valóságtól. 
“Kerekekre emelt túlélőkészlet”-ként emlegeti a sajtóanyag, és van benne valami: fenéklemeze vastagon burkolt, platóján akár fegyverek biztonságos elhelyezésére is alkalmas, zárható páncélszekrény kapott helyet – de mivel manapság a fegyvertartás érzékeny téma Amerikában, inkább napelemes töltőegységet, gázmaszkot, kesztyűket, katonai elsősegélynyújtó csomagot, gyalogsági ásót és kötelet helyeztek el benne. A túlélőkészlet egyébként egy nagy rakás sütit is tartalmaz.
Vannak itt persze valóban értelmes újítások is. A hátfal csillapítva nyílik és záródik, a hátsó lökhárító sarkába vágott fellépők nagyban megkönnyítik a rakodást, a hármas szigetelésű ajtók pedig vizes, ingoványos környezetben jöhetnek jól A képet masszív csörlő, emelt hasmagasság, festett, 18 colos kerekek és a bukókeretbe épített fényhíd teszi teljessé. A szériakínálatból vették át a kamera alapú ráfutásgátló és sávelhagyásra figyelmeztető rendszereket; mint ahogy a 355 lóerőt 5.3 V8 Ecotec motor is hétköznapinak mondható a Silverado kínálatában. 
Nem annyira a kalandkereső fantázia, mint a hatékony és állhatatos segítségnyújtás igénye motiválta a Silverado Volunteer Firefighter Concept létrejöttét. 
Mivel az USA tűzoltóinak 75 százaléka önkéntes, különösen jó ötlet az ő igényeiket kiszolgáló tanulmánnyal előrukkolni. Keresőlámpák, fellépők, 21 colos kerekek és – az igazi nagy tűzoltókocsik előtt tisztelegve – rengeteg króm alkatrész teszi látványossá az autót. A platón vonulóruhákat, fejszét, oxigén- és oltópalackokat helyeztek el, a beltérben tűzvörös öltésekkel varrott fényvisszaverő kárpitanyaggal és még több krómmal találkozunk. 
Chuck Norris járgányai 3
A szériakínálatból tolatókamera és parkolóradar, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint a piaci forgalomban elérhető, szórással felvihető platóbélés került az autóba.
További képek a !