Mintha maga a cég rendelné meg, úgy hozza az élet időről időre a Google technológiáját valami szépre, jóra, nemesre (vagy épp egy kis huncutkodásra) fordító felhasználók történetét. 

Miután a múlt héten valaki halott nagymamáját látta viszont az utcakép szolgáltatásban, most egy lopott járművet sikerült felkutatni és megtalálni a Google Earth segítségével. 


Egy Mississippi állambeli férfi múlt vasárnap úgy gondolta, megnézi, mit mutat saját birtokáról a Google virtuális térképrendszere. Legnagyobb felháborodására észrevett egy illegális vadászlest. Kocsiba pattant, hogy megnézze magának az építményt, de házikó helyett egy autót talált, mélyen besüllyesztve egy bozótba, 65 méterre a legközelebbi úttól. 
Értesítette a helyi seriff hivatalát, ahol egy nyomozónak a leírás alapján ismerősnek tűnt a jármű. Utánanézett, és kiderült, hogy május óta körözik! 
Korábban letartóztattak egy nőt a lopással kapcsolatban, ám mivel az autó eltűnt, bizonyíték híján el kellett engedniük. “Most újra elővehetjük az ügyet” – nyilatkozta Ben Brown nyomozó. 
A Google Earth felvételeit újra megnézve az is kiderült, hogyan nézhette viskónak az autót a férfi: a motorházfedél színre és alakra pont olyan volt, mint egy vadászles bádogteteje.

Önt zavarja, hogy fizetni kell a parkolásért? Most elmondhatja a véleményét itt!