Hiába a vaskos álcázás, bizonyos stíluselemeit nem tudja elfedni az új generációs Smart ForTwo. A közelmúlt tanulmányautóiról ismerős, a karosszéria síkjából kiemelkedő békaszem-fényszórók és a meredeken lecsapott far szokatlan vonalai átütnek a szemkápráztató fóliázáson – nem feltétlenül lesz szebb a ForTwo harmadik szériája, de hogy karakteres lesz, ahhoz nem férhet kétség. 

Az autó műszaki tesztjeit ezidáig második generációs Renault Twingókból összeeszkábált öszvérekben végezték. Nem véletlenül, hiszen a Smart a franciák kisautójával közös műszaki platformra épül – ez azt is jelenti, hogy mindkettő farmotoros és hátsókerék-hajtású lesz, amint azt a Renault Twin’Run előtanulmány is demonstrálta. 
Egyébként a visszatérő ForFournak, azaz a négyszemélyes változatnak is a ForTwo platformja ad majd életet. 
Franciaországban bujkált az új Smart 2
A tervekben számos belsőégésű motor, valamint egy elektromos verzió is szerepel. A zárt karosszériás modell már 2014 tavaszán bemutatkozhat, a vászontetőssel még a jövő évi kabriószezon vége előtt számolhatunk. Jelentős áremelkedéstől nem kell tartani; előzetesen három és fél millió forint körüli induló árban lehet gondolkodni.