“CIA ügynök vagyok, és egy ázsiai női nindzsa üldöz!” – süvöltötte a lopott motorhajó fedélzetéről egy férfi, amint szeptember derekán teljes gázzal behajtott a Seattle-i (Washington állam, USA) Queen City Yacht Club kikötőjébe, és módszeresen rongálni kezdte az ott horgonyzó vitorlás- és motoros hajókat. 
Michael Bray annak ellenére sem hagyta abba esztelen ámokfutását, hogy az éjszaka közepén a zajra felriadó hajótulajdonosok kiabálva kérték, fenyegették, hogy álljon le. Végül egyikük, Dave Svendsen, sörétes puskával többször rálőtt a támadó hajóra – erre a 22 éves férfi menekülőre fogta a dolgot, ám a rendőrség a mólónál elkapta. Ekkor kiderült, hogy nem volt rajta nadrág.
“Egyikőtök halott ember” – közölte a rendőrökkel a férfi, nekik is elismételve a nindzsás sztorit. 
A férfi fejét és kezét súrolta a sörét, amivel rálőttek; a hosszas ámokfutásban senki más nem sérült meg. “Tudtam, hogy azon a hajón, amit éppen célba vett, emberek alszanak. Elkértem a szomszéd sörétes puskáját, és rálőttem a támadóra. Tudtam, hogy kisszemű söréttel van megtöltve – mert bántani azért nem akartam, csak elijeszteni” – mondta később az ámokfutás végére pontot tevő férfi. 
A pusztítás eszközeként használt hajó siralmas állapotban van, emellett további legalább tíz, de akár húsz hajó is megrongálódott. Szintén kár keletkezett két dokkban. Az anyagi kár 483 000 dollárra (kb. 106 millió Ft) tehető. A zavart elkövetőre százezer dolláros (22 millió Ft) óvadékot szabtak ki, jelenleg letartóztatásban várja a meghallgatások kezdetét.