“Mindig azt mondta, örökké velünk lesz, de ennyire talán ő sem gondolta konkrétan” – mesélt a csodálatos felfedezésről Dustin Moore, aki a Google szolgáltatását unalmában böngészve véletlenül keveredett az ismerős utcába. 

“Minden stimmel. Ott hátul, az épület mellett, azokat a nagy zsákokat én tömtem meg levelekkel és gallyakkal, miután megnyírtam a sövényét” – mesélt az újságíróknak Dustin Moore, aki ugyan privát emlékezésként írt a felfedezésről, váratlanul azonban tucatnyian válaszoltak soraira, és a családi mementó egyik napról a másikra felkapott internetes sztori lett. 
“A nagyi mindig is amolyan mindenki nagymamája típus volt, de nem gondoltam volna, hogy az utcában ennyien emlékeznek rá szeretettel.” 
A képet még értékesebbé teszi a család számára, hogy azt alighanem az utolsó, ami szeretett nagymamájukról készült: alig egy évvel később örökre elaludt. A Google a szakértők szerint öt-hat évente cseréli az Utcakép fotóit; Dustinék nagymamája addig az interneten él tovább, és onnan mosolyog szeretteire.
Az eredeti képernyőfelvétel itt található