A 14 éves Graciela Martinez múlt szerdán bátyjával együtt érkezett a kaliforniai Madera középiskolájába. A fiú vezetett, és mivel csak neki volt nulladik órája, húgának nem, úgy döntöttek, a lány az autóban tölti a tanításig hátralevő egy órát. 

A fiú egy másik húgával együtt az iskola végén tért vissza a családi autóhoz, amelynek hátsó ülésén ott feküdt testvérük, sápadtan, verejtékben úszva. Azonnal kórházba hajtottak vele, ám életét már nem lehetett megmenteni. 
Kisgyermekekről gyakran olvasni, hogy az autóban rekedve hőgutát kapnak a forró napsütésben, ebben az esetben azonban egy tizenéves lány volt az áldozat. 
Az egyik helyszínelő rendőr jött rá, hogy mi lehetett a tragikus baleset oka. A fél évvel korábban, használtan vásárolt BMW 328i központi zárja teljesen kiszámíthatatlanul viselkedett, a kulcsot kívülről ráfordítva nem csak reteszelte az ajtókat, de a belső zárnyitó gombot és a dudát is deaktiválta, gyakorlatilag lehetetlenné téve a távozást. 
Az autók biztonsági üvegét nagy erővel is igen nehéz betörni, az áldozat azonban mindössze 38 kilót nyomott, így esélye sem volt a menekülésre. 
A BMW észak-amerikai képviseletét megrázta az eset; kijelentették, hogy teljes mértékben támogatják a nyomozást.
allowscriptaccess=”always” allownetworking=”all” allowfullscreen=”true” src=”https://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/otvEmLoader.swf?version=fw1000&station=kfsn&section=&mediaId=9246401&parentId=9245539&cdnRoot=http://cdn.abclocal.go.com&webRoot=http://abclocal.go.com&configPath=/util/&site=”>