A tizenhét éves Jamal Harris és a 19 éves Aaron Arias pont úgy néznek ki, mint bármely gondtalan, idétlen tizenéves – épp csak pimasz komolytalanságuknak köszönhetően megmentették egy asszony életét. 

Szeptember első napjaiban épp egy barátjukért indultak, hogy felvegyék a munkából, amikor egy piros lámpánál, a mellettük álló autó hátsó ülésén észrevettek egy szemrevaló nőt. Elkezdték bámulni, de a nő feszült reakcióiból észrevették, hogy valami baj lehet. Aztán egyszer csak… “leolvastam a szájáról, hogy azt mondja: ‘Segíts rajtam!'” – emlékezett vissza a kalandba forduló csajozási kísérletre egyikük.
Elhatározták, hogy a távozó autó nyomába erednek, miközben hívták a rendőrséget. A másik autó vezetője időközben észrevehette, hogy követik, mert megpróbált leszakadni róluk, de sikertelenül. Végül több kilométeres üldözés után megérkeztek a rendőrök, és elfogták a sofőrt, a 37 éves Charles Atkins Lewist, aki a nő elmondása szerint egy munkahelyi buli után ejtette őt foglyul, és pisztollyal kényszerítette arra, hogy vele tartson. 
A két fiatal hősnek a végén nem csak akcióból, de a romantikából is kijutott: a megmentett nő egy-egy hálás öleléssel köszönte meg az izgatott fiúknak az életét.
 
 
Már megint a hátsó ülés: bezzeg a Porsche 911-ben legfeljebb egy nagykabát utazhat kényelmesen hátul. Ez azonban az idén ötven éves sportkocsi legnagyobb baja. Jubileumi összeállításunkban itt olvashat a legendás 911-esről.
(Nyitóképünkön a hölgy illusztráció, a srácok igaziak)
Szerző: