Egy éven át tartó kezelés sem tudta megmenteni azt az ír férfit, aki tavaly szenvedett autóbalesetet családjával együtt. Felesége, egy 37 éves tanárnő ezzel gyermeke és meg nem született magzata után férjét is elveszítette. 

A baleset idején harminckilenc éves Con Twomey és családja tavaly júliusban angliai nyaralásukból tértek haza, amikor egy domb aljában átsodródott a sávjukba egy szembejövő autó. A két gépkocsi – egy VW Golf és egy Vauxhall (Opel) Vectra – nagy sebességgel, frontálisan ütközött. 


A pusztító erejű ütközésben azonnal meghalt az ír házaspár kétéves kisfia, Oisin. A szülők súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, amelyek következtében az ötödik hónapban lévő, várandós anya elveszítette magzatát. Az asszonyban ezt követően az tartotta a lelket, hogy szeretett férjét felépülni lássa. Családtagok elmondása szerint a nő, aki a mai napig nem épült fel teljesen, az elmúlt egy évben folyamatosan ott ült férje kórházi ágya mellett, bizakodva gyógyulásában. 
Twomey-ék közvetlenül a tragikus nyaralást megelőzően költöztek be új otthonukba. Azért döntöttek úgy, hogy tengerparti nyaralás helyett inkább a szomszédos Angliába utaznak, nehogy a repülés megártson a magzatnak.
A baleset után a rendőrség letartóztatta a forgalmi sávját elhagyó jármű vezetőjét, egy huszonéves, lengyel származású taxisofőrt, ám kihallgatni már nem tudták, a fiatalember néhány órán belül belehalt sérüléseibe. Két kisgyermeket hagyott maga után. 
Az ütközésnek szemtanúja volt egy rendőr, aki szerint a Vectra vezetője alighanem szándékosan rántotta el a kormányt, és hajtott neki a másik autónak. Állításával összecseng a szakértő jelentése, amely szerint, bár az időjárási körülmények nem voltak kedvezőek, a balesetet nem a nedves aszfalt okozta. A Vectra vezetője állítólag depressziós volt, felesége búcsúlevelet talált otthonukban.
A nedves aszfalt sokáig volt mumusa, de ma már ezen is úrrá lett a Porsche 911, akárcsak az idő múlásán. Az idén ötven éves, mégis töretlenül fiatalos sportkocsiról különleges összeállítással emlékezünk meg.
Szerző: