Csinálhat akármit a Subaru, legelhivatottabb hívei úgysem lesznek boldogok, amíg vissza nem tér a kínálatba a legendás WRX, vagy még inkább a világ legférfiasabb rózsaszínjét felvonultató STI.

Erre hamarabb sor kerülhet, mint reméltük volna: miközben a Toyotával közös kupéból, a BRZ-ből egyelőre mégsem készül túlmotorizált változat (a korábban remélt sportverzió végül csak egy optikai tuningos tS modell lesz), szedán formájában már jövőre forgalomba kerülhet a márciusban előtanulmány formájában felvezetett Subaru WRX (képeinken).
Az Automotive News tudomása szerint visszajön a négyajtós forma, azaz rövid pályafutás után eltűnik a ferdehátú kompakt sportmodell. 
A márka 2,5 literes turbómotorját két lépcsőben erősítenék fel: a WRX fedélzetén 265, a STI orrában 305 lóerőt vetítenek előre. Ezek meglehetősen konzervatív adatok; ha igaznak bizonyulnak, a tömegcsökkentés kell, hogy legyen a fejlesztés fő iránya, hiszen ez a motorteljesítmény elmarad attól, amit az Impreza STI legutóbbi, ötajtós kivitele tudott.
Jövőre visszatér a Subaru sportszedánja 3