A sportolóknak 95 kilométeres óránkénti sebességre sikerült felgyorsulniuk kerékpárjukkal. Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke szerint korábban nem volt példa arra, hogy hiteles, mért körülmények között bárki tandem kerékpárral sebességi rekordot állított volna fel.
    
A tandempáros hátul tekerő tagja, Kovács Margit születése óta vak, aki sporttársával, Nagy Györggyel az esélyegyenlőségre, valamint a közös sport egyesítő erejére kívánták felhívni a figyelmet. A rekordkísérlet károsanyag-kibocsátással sem járt, mert egy elektromos Nissan Leafet használtak hozzá, az autó szélárnyékában tekertek a biciklisek.

A sportolók az útszakasz építtetőinek jóvoltából az elmúlt két hétben rendszeresen edzettek a helyszínen, és próbálták meghatározni az optimális ívvonalat, illetve az útvonal irányát. A M0-s új szakaszát egyébként a hétvégén adják át a forgalomnak, három sáv és egy leállósáv kialakításával készült el. Az M0-s autóút keleti szektorát köti össze a felújított, kibővített déli szektorral.

Az M0 déli szektor bővítése kapcsán épülő, 51. számú főút-M5 csomópont közötti új, 6,3 kilométer hosszú szakasz uniós források felhasználásával valósult meg.

Halálra gázoltak egy ittas gyalogost a zebrán. Mennyit kapott az autós?