Ha már megszüntetni nem lehet, legalább adóztassuk meg: ez azt elv régóta működik Svájcban, ahol a prostitúció legális és közteherviselő foglalkozás (minden munkában töltött este után 5 CHF díjat fizetnek a lányok az államkasszába), sőt, úgy tudjuk, a 14 ezer bejegyzett testi munkásnak szakszervezete is van, amely a minimum tarifát is megszabja – persze nem próbáltuk, csak úgy hallottuk… 

Szóval adót fizetnek, működésében viszont eddig nem igazán volt szabályozva az ősi foglalkozás, ezért Zürich úgy döntött, szabott mederbe tereli a munkavégzést. Egy külvárosi ipartelepen felállítottak egy szolgáltatósort: akárcsak a taxik a droszton, negyven lány várja itt sorban a megbízást, majd a befutó ügyfelekkel a kilenc, egymás mellett felállított fülke egyikébe igyekeznek. 
Autós szexbódék épülnek a prostiknak 1
Autós szexbódék épülnek a prostiknak 2

Autós szexbódék épülnek a prostiknak

Autós szexbódék épülnek a prostiknak

Autós szexbódék épülnek a prostiknak 5
Autós szexbódék épülnek a prostiknak 6
Fotó megosztása:
Autós szexbódék épülnek a prostiknak 7


Ezek gyakorlatilag félig nyitott, fedett fabódék, teleaggatva a biztonságos szexre figyelmeztető reklámmal. Ide kizárólag autóval lehet behajtani, gyalogosoknak és motorosoknak tilos a belépés, viszont sem az ügyfelek, sem a lányok nincsenek veszélyben. Ha mégis gubanc volna, a résztvevők gombnyomással riaszthatják a rendőrséget; a helyszínen sem járőrök, sem biztonsági kamerák nincsenek, mert mégis, ugye, a diszkréció. 
A projekt teljes beruházási értéke mintegy félmilliárd forintnak megfelelő összeg. Mielőtt zúgolódni kezdenénk a hatóságok eszement ötletén, eláruljuk: arról tavaly népszavazásban döntöttek a zürichi szavazók 
A körülmények rendezéséhez persze az is tartozik, hogy az idén augusztus 26-tól üzemelő soron, illetve további két helyszínen kívül végérvényesen betiltják a lányok leszólítását – aki mégis erre vetemedik, akár 450 frank (110 000 Ft) bírsággal sújtható. Aki tehát Svájcban jár, és szólítja a szükség, vegye az irányt az ígéretek szerint jól kitáblázott garázssor felé. A nyelvi nehézségek miatt nem kell aggódni, a zürichi hatóságok között egyre több magyar lány vállal vízszintes munkát a környéken. 
Hasonló ötlet valósult meg egyébként Olaszországban is, egy gőzölgő vulkán tövében – igaz, ott nem a hivatásos, hanem a romantikus együttlétet támogatják.
Szerző: