A Dacia nem kevesebbet állít, mint hogy a Duster egyenesen a prémium szabadidőjárművek pozícióját veszélyezteti. Kipróbáltuk, van-e igazság megosztó németországi reklámkampányukban, és egy merész próbát fundáltunk ki. Fogtunk egy Mercedes ML 350-et, nem is akármilyet, hanem Lorinser tuningosat – sportos lökhárítóval, nagy kerekekkel, minden földi jóval -, kerestünk hozzá egy dízelmotoros Dustert, és ahelyett, hogy kíméletlen, alapos és tényszerű tesztre fogtuk volna őket, kicseréltük őket: a Mercedes tulajdonosa a Daciával, a Dusteré az ML-el járt pár napig. 

A tapasztalatok bizony sokat mondóak voltak. A luxusból a hétköznapba süllyedő asszony, a józanságból a fényűzésbe emelkedő család élményei a rokonok, szomszédok véleményével fűszerezve akár a gyártókban is megfontolandó gondolatokat ébreszthetnek. Hogy pontosan mit szólt a Mercedeséből kitúrt feleség a cseréhez, hogy örömmel ült-e vissza Daciájába a kutyatulajdonos fiatalember, és hogy melyiküket hányszor ócsárolta környezetük a váltás miatt, kiderül az autóMAGAZIN szeptemberi számában, amely már megvásárolható az újságárusoknál. 
Aki a hagyományos összehasonlító teszteket kedveli, azoknak is tartogat ínyencfalatokat a legújabb autóMAGAZIN: középkategóriás kabriók, apró szabadidőjárművek, kompakt kombik adnak egymásnak randevút a lap hasábjain. Teszten mutatkozik be a Porsche hibrid sportkocsija,a 918 Spyder és a Kia Pro_cee’d GT, összkerékhajtással bizonyít az új motorral megbolondított Maserati Quattroporte és a dízel Jaguar XJ. 
Ezek és számos további újdonság a szeptemberi autóMAGAZIN-ban: keresse az újságárusoknál!
Cseréljen Mercedest Daciára! 1
Cseréljen Mercedest Daciára! 2

Cseréljen Mercedest Daciára!

Cseréljen Mercedest Daciára!

Cseréljen Mercedest Daciára! 5
Cseréljen Mercedest Daciára! 6
Fotó megosztása:
Cseréljen Mercedest Daciára! 7