Robert Kubicának jó esélye van arra, hogy jövőre WRC-s állást kap a Citroëntől. A lengyel a WRC2-ben szerepel az idén, és eredményeivel egyáltalán nem okozott csalódást: a bajnokság harmadik helyén áll, ráadásul úgy, hogy kevesebb versenyen indult előtte álló riválisainál.

Kubica még nem döntötte el, mit csinál jövőre, Yves Matton, a Citroën Racing csapatfőnöke mindenesetre elhúzta előtte a mézesmadzagot. “Jelenleg a bajnoki címért küzd, és ez a legfontosabb, de miért ne beszélhetnénk a jövőről?” – tette fel a költői kérdést Matton. “Komolyan még nem beszélgettünk, de lehetséges a feljebb lépés.”

“Nem kérdés, hogy Robert ott van a listánkon. Németországig még várok, aztán elkezdek sakkozni a versenyzőkkel. Ha Robert úgy folytatja, mint az utolsó két-három versenyen, akkor simán beülhet egy WRC-s autóba néhány versenyre, a teljes szezonról egyelőre még nem beszélnék.”

Kubica és navigátora, Maciek Baran az idén négy WRC2-es versenyen indultak, ebből kettőt megnyertek, egyszer pedig a második helyen zártak.