Valentino Rossi elszánta magát, már csak néhány évet tölt két keréken. Jövőre lejáró szerződését két évvel meg akarja hosszabbítani az olasz versenyző, de aztán nincs tovább.

“Jövőre még kétéves szerződést szeretnék kötni a Yamahával, utána végeztem a motorsporttal” – jelentette ki a 34 esztendős versenyző, aki júniusban 32 diadal nélküli hónap után szerezte meg pályafutása 80. futamgyőzelmét Hollandiában.

A MotoGP-ben hét vb-címet gyűjtött Rossi 2016 után az autósportban próbálná ki magát, tervei között a német túraautó-bajnokság és a ralizás is szerepel. Rossi korábban is barátkozott már az autósporttal, többek között a Ferrari F1-es autóját is tesztelte.

Először 2006-ban ülhetett autóba, első napján kicsúszott, de a teszt utolsó napján csak fél másodpercet kapott Michael Schumachertől. 2008-ban ismét megkapta a Ferrarit.


Rossi másik szenvedélye a rali, és elég régóta: az első verseny, amelyen elindult, a 2002-es Brit-rali volt, akkor összetörte az autóját és kiesett. Legközelebb 2005-ben állt rajthoz raliversenyen, Monzában egy gyári Subaru Imprezát vezetett.

Azóta már számtalan kisebb viadalon túl van, főleg olasz sprintversenyeken indult.