Anélkül, hogy konkrét részleteket hoztak volna nyilvánosságra, a mai napon együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Mercedes-AMG GmbH és az Aston Martin Lagonda Ltd. 

Az előzetes tájékoztatásból csupán annyi derül ki, hogy a tervezett együttműködés részeként beszállítói megállapodást köt az AMG, a Mercedes-Benz és az Aston Martin. A Mercedes sportrészlege, az AMG motorokat, míg a Mercedes elektromos és elektronikus komponenseket fejleszt, gyárt és szállít az Aston Martin leendő modelljeihez. 
Az együttműködésért cserébe a Mercedes és az AMG anyavállalata, a Daimler legfeljebb 5 százalékos tulajdonrészre tesz szert az Aston Martinban. Emellett a Daimler képviselője megfigyelőként részt vehet az Aston Martin igazgatótanácsának ülésein. 

Sorhatos a hőskorból: 1966-os Aston Martin DB6 MKI

A jelenlegi szándéknyilatkozatot a felek szerint már 2013 második felében konkrét kötelezettségvállalások követhetik. Az eddigi információkból nem derül ki, hogy az együttműködés csak a márkák utcai járműveire vonatkozik, vagy versenyprogramjaikban is kooperációra törekednek majd.
Az Aston Martin modellei jelenleg kétféle motorral: egy 426-436 lóerős, 4,7 literes V8-assal, illetve egy 517-573 lóerős, 5,9 literes V12-essel kaphatók. Az AMG mindkét hengerszámban tud alternatívát ajánlani már most: az 5,5 literes V8-as 557-585 lóerőt, a 6.0 V12 630 lóerőt ad le; az SLS AMG 6,3 literes nyolchengeres blokkja 571-631 lóerős.