A 38 éves sofőr Adelaide egyik peremkerületében autózott, a rendőrök két defektesnek tűnő abroncsa miatt állították meg. Amellett, hogy a Holden kormánykerekének helyén egy fogó volt, a kocsinak biztosítása sem volt, illetve a nyilvántartásban sem szerepelt.

A sofőr fennakadt a helyben elvégzett drogteszten, majd kiderült az is, hogy a kocsival a rendőri intézkedés előtt pár perccel karamboloztak, és az autó vezetője megállás nélkül továbbhajtott. A balesetnek nem volt sérültje, a sofőrt őrizetbe vették.

Nem ez az első eset, hogy olyanról hallunk, hogy valaki fogóval irányítja autóját. 2009-ben Szalay Balázs a Dakar-ralin is hasonlóan járt, miután eltört az Opel kormányrúdja. Ez nem is akkora gond, ha a van a versenybe nevezett szervizkamion, egy gyors hegesztés segített volna a bajba jutott Szalayékon. Az kamion azonban ekkor már kiesett versenyből, az autójukban ilyen eszköz pedig nem volt.

“Először nem tudtuk, mihez kezdjünk. Egyet tudtunk, ezt a helyszínen nem tudjuk megjavítani, hacsak nem kapunk egy hegesztőt. Végül az lett a megoldás, hogy egy mezei fogóval fogtam a kormány csonkját, azzal próbáltam irányítani, így tettünk meg kb. 10 km-t a CP1 pontig” – mesélte akkor a viszontagságaikat Szalay. “Ott volt néhány néző, az egyik teherautójának platóján pedig véletlenül volt egy hegesztőgép. Nagy szerencsénk volt.”

(Forrás: MTI)