Bryan Bouffier is szerepet kap idén a Hyundai raliprogramjában mint tesztpilóta. A hírt alig egy héttel azt követően jelentették be, hogy megerősítették: az idei évben a finn Juho Hänninen is segíti az i20 WRC fejlesztési programját.


Bár a francia pilóta WRC-s tapasztalat kevés, de a raliban otthon van, háromszor megnyerte a lengyel rali bajnokságot, illetve 2010-ben francia ralibajnokká koronázták, a Peugeot-nál versenyzett. Bouffier emellett megnyerte a legendás Monte Carlo-ralit, 2011-ben az IRC sorozat részeként.  

Közleménye szerint a Hyundai nagyon számít rá, mint írják tesztpilótaként szerzett tapasztalata és elemzői szakértelme nélkülözhetetlen lesz ahhoz, hogy a csapat tovább léphessen az i20 WRC fejlesztése során.

“Örömömre szolgál, hogy Bryan is velünk van. Versenyzési stílusa rendkívül professzionális, és nem csupán megbízható teljesítményt nyújt, mint versenyző, de tapasztalatairól részletes, műszaki jellegű visszajelzést is képes adni, ami mind elengedhetetlen egy igazán jó tesztpilótánál. Juho WRC-futamokon szerzett tapasztalatával és terepviszonyoktól független gyorsaságával együtt kifejezetten erős, maradéktalanul felkészült csapattal tudjuk folytatni a tesztprogramot” – hangsúlyozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke.

Míg Juho Hänninen már májusban vezethette az i20 WRC-t, Bryan Bouffier a héten kezdte az ismerkedést az autóval. A Hyundai Motorsport célja, hogy a két pilóta eltérő, és igen sokszínű ralis tapasztalatát ötvözve a lehető legteljesebb mértékben felkészíthessék az i20 WRC modellt a rá váró kihívásokra. De nem ők az egyetlenek, munkájukat számos további pilóta segíti majd az év során, mielőtt 2014-ben a Hyundai beszállna a rali-világbajnokságba.