A 33 éves Anthony D. Thomas képtelen dűlőre jutni a társadalommal. Legalább tizenháromszor tartóztatták már le olyan apróságokért, mint kábítószer birtoklása, családon belüli erőszak, bántalmazás, vagy a próbaidő feltételeinek megszegése. 

A floridai férfi azonban úgy dönthetett, változtat: nem fogja egész életét bűnben leélni, és becsületes, dolgozó ember lesz. 
Be is tért a helyi benzinkúthoz, ahol éppen munkaerőt kerestek. Ismerte őket, hiszen nap mint nap itt vásárolt cigarettát. Elbeszélgettek, megadta személyes elérhetőségeit, majd abban maradtak, értesítik. 
Az irodából kifelé menet azonban a kísértés erősebbnek bizonyult az akaratnál: amíg az éppen mással foglalkozó pénztárosra várt, hogy megvegye szokásos cigijét, Mr. Thomas átnyúlt a pulton, és kiemelte a kassza tartalmát, majd némi ácsorgás után távozott. 
A benzinkút vezetője meg sem lepődött azon, hogy üres a pénztárgép, hiszen tavaly ősz óta ez volt a hatodik rablásuk, azon viszont igen, hogy a biztonsági kamera felvételét visszanézve ismerős arcot látott – annak a férfiét, akivel percekkel korábban kezet rázott.
A rendőrök gyorsan megtalálták, és rövid dulakodás és kergetőzés után elfogták a gyanúsítottat, aki természetesen mindent tagadott, még azt követően is, hogy nadrágja zsebében megtalálták a teljes ellopott összeget – mind a 130 dollárt (30 ezer Ft). 
Ennél azért biztos többet keresett volna a kúton.

Szerző: