Az ombudsman állásfoglalásával kezdődött amely felhívta a figyelmet, hogy érvényes jeggyel is megbüntethetik az autóst, majd a BÖSZ mindent tagadó válaszával folytatódott a sztori, amelybe most az EMPAMO is beszállt.

A mozgalom Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménye szerint “a BÖSZ nem mond igazat, a budapesti fizetőparkolási rendszer továbbra is betarthatatlan, és az üzemeltetők morálisan kifogásolható hozzáállása busás hasznot termelve károsítja meg a közlekedőket.”

A szervezet szerint hazugság, hogy nincs szükség az egységes parkolási rendszerre, és az sem igaz, hogy az üzemeltetők határain elfogadják egymás parkolójegyeit. Szerintük ezt a mozgalomhoz érkezett panaszok is alátámasztják.

“A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége az ombudsmant kritizáló nyilatkozatában csak a mundér becsületét védi a tényekkel ellentétben. A BÖSZ nem vesz tudomást az idő múlásáról és a fizetőparkolási rendszer negatív társadalmi megítéléséről. A P+R parkolók hiányát, a törvénytelen kerékbilincselést, a korrupció miatti közutálatot és a rendszer tisztességes működése iránti társadalmi igényt háttérbe szorítja a bevételek megvédése érdekében” – írja a mozgalom.

Az EMPAMO ismét emlékeztet rá, hogy a fizetőparkolást szabályzó 1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről, és az aktuális 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet ellenkezik az Alkotmánybíróság 148/B/2005 Megsemmisítő határozatával, így alkotmányellenes.

(Forrás: OS)