A rendezvényhez kapcsolódó felvonulás miatt az Andrássy út várhatóan szombaton 13.30-tól 17.30-ig lesz lezárva, az utat sem gyalogosan, sem közúton nem lehet majd keresztezni. A Bajcsy-Zsilinszky úton az Andrássy út és az Alkotmány utca között 13.30-tól 18.30-ig, az Alkotmány utca – Honvéd utca – Markó utca útvonalon pedig 19 óráig nem lehet majd közlekedni.

Az Oktogon szintén 13.30-tól lesz lezárva, ugyanakkor a gyalogosok a menet megérkezéséig rendőrségi biztosítással átjuthatnak a csomóponton, de csak az Aradi utca – Jókai tér – Liszt Ferenc tér – Dohnányi Ernő utca útvonalon. A menet elhaladásakor semmilyen módon, gyalogosan sem lehet átjutni az Andrássy úton.

A kisföldalatti szerelvényei 13.30-tól 17 óráig nem állnak meg a Deák Ferenc tér és a Széchenyi fürdő közötti megállókban. 17 óra és 17.30 között a Deák Ferenc tér és a Hősök tere, 17.30 és 18 óra között a Deák Ferenc tér és az Oktogon között haladnak át az állomásokon megállás nélkül a járművek. A 3-as metró Arany János utcai állomását is lezárják, a vonatok 13.30-tól 18 óráig itt is megállás nélkül áthaladnak az állomáson.

A nagykörúti pályafelújítás miatt közlekedő 4-6V pótlóbuszok rövidített útvonalon és elterelve járnak várhatóan 13.30 és 17.30 között. A Király utca megállóhelytől a Lövölde tér – Rottenbiller utca – Damjanich utca – Bajza utca – Városligeti fasor – Lövölde tér – Király utca útvonalon tesznek kerülőt, és nem érintik az Oktogont és a Nyugati pályaudvarnál lévő végállomást. Az autóbuszok az érintett trolibuszmegállókban állnak meg. A Nagykörúton tömegközlekedéssel nem lehet utazni ezen időszakban az Oktogon és a Király utca között, és a gyalogos átjárást is korlátozzák.

A 2V villamospótló autóbusz előreláthatóan 13.30 és 19 óra között nem jár majd. A 9-es autóbusz várhatóan 13.30 és 18 óra között megosztva közlekedik Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar, valamint a Deák Ferenc tér és Kőbánya-alsó, vasútállomás között.

A 16-os buszok 14 órától 18 óráig mindkét irányban a Clark Ádám tér érintésével, de az Erzsébet hídon át közlekednek, kimarad a Széchenyi István tér, a Hild tér/József nádor tér megálló, valamint a Deák Ferenc tér végállomás. A 70-es és a 78-as trolibuszok 13.30 és 18 óra között rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar és az Akácfa utca között közlekednek. Ugyanebben az időszakban trolik helyett buszok járnak majd a 72-es vonalán, ezek csak Zugló, vasútállomás és a Nyugati pályaudvar között szállítanak utasokat, a 73-as troli pedig nem közlekedik. A 76-os trolik 13.30-tól 17 óráig megosztva, a Jászai Mari tér és a Lehel tér, valamint a Keleti pályaudvar és az Astoria között járnak.

A 105-ös buszokat 13.30-tól 18 óráig mindkét irányban elterelik, azok a Clark Ádám tér és a Dózsa György út között a Fő utca, a Margit híd, a Szent István körút, a Nyugati pályaudvar és a Podmaniczky utca érintésével járnak. A 115-ös buszok 13.30-tól 19 óráig szintén megosztva, az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar, valamint a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér között szállítanak utasokat.

A BKK közölte továbbá, hogy a rendőrségi intézkedések függvényében korlátozhatják a Dózsa György út és a Hősök tere térségében a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as jelzésű autóbuszok és a 75-ös trolibuszok forgalmát is. A járatok a rendőrségi döntések függvényében a Hermina út, illetve a Hungária körút érintésével, elterelve közlekednek. A 18. Budapest Pride meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer fesztivál a budapesti Toldi moziban kezdődött múlt vasárnap este, a hagyományos felvonulást szombaton tartják.

(Forrás: MTI)