Megkezdődött itthon is a 2014-es Jeep Compass forgalmazása. Az amerikai márka városi szabadidőjárműve kisebb frissítésen esett át, miközben a North modellel egészült ki az eddigi Sport és Limited felszereltségi szintekből álló európai választék.


A facelift után a Limited variáns orrán a hűtőmaszkot fémbevonatos felső díszítőelem és ezüstre színezett hűtőrács teszi különlegessé. A fényszórók fekete belső keretet kaptak. A Limited és North kivitelek orrát krómozott ködfényszóró-keret díszíti. A Compass farán is vannak változások, így újak a füstszínű belső keretbe foglalt hátsó lámpatestek, a hátsó ajtó pedig krómbevonatú betétet kapott. A Compass frissített megjelenését a csomagtérajtón elhelyezett, új Jeep logó teszi teljessé.

Az utastérben elsősorban az új színek és anyagok használatán látható, hogy a megújult modellről van szó.  A könyöklőt és a padlókonzoli rekesz fedelét mostantól puha anyag borítja. A műszerek grafikája minden felszereltségi szinten változott. A középső műszer új, selyemfényű krómkeretet kapott, csakúgy mint a sebességváltó kerete és a pohártartók.

Mostantól a Compass alapfelszereltségként kínálja az első ülésekbe beépített oldallégzsákokat, illetve immár tolatókamera is elérhető a kocsihoz.  

A 2014-es Jeep Compass 2,2 literes turbódízel (163 LE, 320 Nm) és a 2,4 literes (170 LE, 220 Nm) benzinmotorral érhető el Európában. A benzinmotoros kivitelhez új hatfokozatú automata sebességváltó társul. A Jeep az összes modellhez kínálja a Freedom Drive I állandó aktív, 4×4 rendszert kapcsolható reteszeléssel.