Nem büntetik meg az autóst, ha a kerülethatáron nem a területen illetékes automatából vált jegyet  állítja a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) az ombudsman tegnapi közleményére reagálva.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala korábban ismertette, hogy egy panaszos egy Andrássy úti jegykiadó automatánál váltott parkolójegyet, de csak egy közeli utcában tudott megállni autójával. Az ott üzemeltető parkolási társaság azonban megbüntette, s elutasította a pótdíjkiszabás eltörlését is. Szabó Máté ombudsman ennek kapcsán egységes parkolási rend kialakítását szorgalmazta.

Az önkormányzatok szövetsége ezzel szemben úgy véli, hogy az ombudsman “ismét nem vesz tudomást az idő múlásáról és nem él együtt a jogszabályok változásával.”

A BÖSZ szerint az eset csak 2013. január 1. előtt fordulhatott elő, akkor egy városrészen belül a kerületi és a fővárosi önkormányzat is működtetett parkolási rendszert. Az önkormányzati érdekképviselet hozzátette, az új önkormányzati törvény megnyugtatóan rendezte a kérdést: egy kerületben csak egy társaság üzemeltetheti a parkoltatást, s a kerülethatárokon megállapodások alapján elfogadják egymás parkolójegyeit a társaságok.

(Forrás: MTI)