2013.július 2-án a 26. születésnapja előestéjén Sebastien Vettel átvette legújabb cégautóját, egy Infiniti FX Vettel Editiont.


A nagyteljesítményű, limitált szabadidő-autóból – amelynek a fejlesztésére közvetlen befolyással volt a háromszoros világbajnok – 150 darab készült. Vettel a 001-es számút vehette át svájci otthonában.

Az FX Vettel Edition a legerősebb modell az Infiniti kínálatában, tanulmányként többször kiállíttották, és a 2012-es Festival of Speed alkalmával debütált Goodwoodban, ahol maga Vettel vezette fel a helyszín híres dombjára. Ez a projekt Sebastian Vettel egyre erősödő részvételét jelezte az Infiniti utcai autóinak a fejlesztésében, amely végül a teljesítményigazgatói kinevezéséhez vezetett 2013 áprilisában. Mostanra elkészült az első széria modell.

Ebben a kivitelben az 5,0 literes V8-as teljesítménye a korábbi 390 LE helyett 420 LE, ugyanakkor hosszabb végáttételt építettek a sebességváltóba. Utóbbi hatására ugyan 0,2 másodpercet romlott az autó gyorsulási értéke (5,6 mp), de képes elérni a 300 km/órás sebességet. Elméletben, mert az utcára kerülő modellekben az elektronika 250 km/óránál megálljt parancsol.

A Red Bull Racing együttműködésével kifejlesztett, nagy leszorítóerőt garantáló aerodinamikai csomag a súlycsökkentésben is szerepet vállal. Az új orrspoilert, a küszöböket, a hűtőrácsot, a tükörházakat és a hátsó diffúzort karbonból készítették, így a Sebastian Vettel változat 46 kilóval könnyebb, mint az alapmodell.

Az Infiniti FX Vettel Edition megvásárolható Nyugat-Európában, a Közel-Keleten és Oroszországban is. Az Infiniti FX Vettel csak fehér színben rendelhető, alapára 120 000 euró, nagyjából 34 millió forint. Ezért az összegért azonban nemcsak egy autó jár, hanem VIP program is. A vevők vezetéstechnikai tréningeken vehetnek részt sztársofőrökkel, Forma 1-es szimulátort próbálhatnak ki, beülhetnek a háromüléses Forma-1-es autóba, egyedi tesztvezetéseken vehetnek részt.