Páros, de páratlan a BMW új középkategóriás kétajtósa, amely a korábbi 3-as kupé helyébe lépve nem csak elnevezésében, hanem felfogásában is eltávolodik a szedán és kombi kivitelektől. 

Az autó dizájnját az előtanulmány révén már régről ismerjük; noha a koncepció legmerészebb formai jegyei eltűntek, megmaradt az első kerékív légkivezető nyílása, az agresszív első lökhárító, és a középvonal felé elmozdított dupla kipufogók, amelyek a valósnál is erőteljesebbnek mutatják az autó szélességének növelését. Az első kerékjáratok mögötti “Air Breather” nem csupán dísz, hanem a sárvédők környezetében  csökkenti a légellenállást.
Meglepetésekkel a vezetői környezet sem szolgál, a 3-asban megismert elemek köszönnek vissza. A hátsó üléspad három részben osztva előredönthető, az iDrive kezelőszerve érintésérzékeny, a hatfokozatú kézi váltó helyett kérhető, nyolcfokozatú automata előválasztó karja a nagyobb modelleknél megszokott elektronikus egység.

Kezdetben három erőforrással kínálja újdonságát a BMW. 

A csúcsverzió a soros hathengeres motorral szerelt 435i Coupé, 306 lóerővel és 400 Nm-es nyomatékkal. Négyhengeres a 428i Coupé kétliteres, 245 lóerős, 350 Nm-es motorja; mindkét benzinmotor kérhető xDrive összkerékhajtással.

A harmadik motor a 420d 184 lóerős, 380 Nm-es, kétliteres dízelmotorral. Egyedül ez utóbbi végsebessége nem éri el a 250 km/órát (240 km/h), a gyorsulási adatok 5,4 és 7,5 mp között alakulnak, az átlagfogyasztás 4,7 – 7,9 l/100km.

Ami a vezetőtámogató funkciókat illeti, színes head-up display, gyalogosgázolás kockázatára figyelmeztető rendszer, vakításgátlóval szerelt LED fényszórók, éberség-felügyelet, araszolásra képes adaptív tempomat, illetve a kényelmi funkciók közé is sorolható, diktafon funkció szerepel a listán.

Az ügyfelek az alapkivitel mellett háromféle felszereltségi kombináció és egy M sportcsomag közül válogathatnak, a Sport Line, a Modern Line és a Luxury Line összeállításokkal az egyéni ízlésre szabható az autó külső és belső megjelenése.

Elődjéhez képest az új BMW 4-es Coupé felépítését hosszabb tengelytáv, szélesebb nyomtávok és mélyebbre süllyesztett karosszéria jellemzi. Bár a név 3-asról 4-esre váltott, a koncepció lényegében ugyanaz mint elődjénél, elegáns kupé rövid túlnyúlásokkal, hosszú motorháztetővel és hátratolt utastérrel.

Méretek
Hosszúság/szélesség/magasság (mm)4638/1825/1377
Tengelytáv (mm)2810
Csomagtér (liter)445
Üzemanyagtank kapacitás (liter)gázolaj: 57 / benzin: 60
Közegellenállási együttható (Cw)0,28 – 0,30